”Selvtrekkende” smartur

Nytt på gadgetfronten: Sveitsisk firma med verdens første automatiske, selvoppladbare hybride armbåndsur med pulsmåler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Sequent har nettopp lansert den andre generasjonen av selvladende hybride armbåndsur gjennom kickstarter.com, basert på selskapets teknologi som også er blitt belønnet med Red-dot designpris.

Jo mer klokkebrukeren beveger seg, jo mer konverterer kinetisk energi til elektrisk energi. Dermed blir den uavhengig av ekstern lader. Prinsippet er jo ikke nytt – selvladende elektroniske klokker hadde vi jo allerede på 80-tallet, men det skal være første gang en smartklokke er utstyrt med dette.

Sequent SuperCharger2 er bygget fra bunnen av for å bli en "smart on demand" -enhet som bare bruker energi når det trengs. Ultra-presise, innebygde sensorer registrerer brukeraktivitet og hjertefrekvens i sanntid. I tillegg synkroniserer klokken trådløst data med Sequent BioFeedback-plattformen i Android- og iPhone-bruk. Plattformen lar brukeren analysere og analysere helseinformasjon i detalj.

Prisen er fra 179 USD.

Sequent ble grunnlagt i 2016. I 2017 økte selskapet til over 1,2 millioner USD i forhåndsbestillinger, og ble da den mest vellykkede sveitsiske Kickstarter-kampanjen, og leverte tusenvis av smarte klokker til over 135 land.

Powered by Labrador CMS