Ny versjon av VX Works - Elektronikknett
windriver-gen
Illustrasjonsfoto: Wind River.

Ny versjon av VX Works

Blant nyhetene i den nye versjonen av sanntidsoperativsystemet VX Works fra Wind River, er støtte for versjon 17 av programmeringsspråket C ++.

VX Works er tilgjengelig i to milliarder produkter, og kommer nå med en oppdatering.

I følge Wind River er VX Works først blant sanntidsoperativsystemer som støtter C ++ 17. Andre programmeringsspråknyheter er støtte for de nyeste versjonene av språkene Rust (3.8) og Python.

VxWorks_Stack_Diagram Stakkdiagrammet til VX Works.

Operativsystemet har gjennomgått en større teknisk renovering og bruker nå open source som base for sine kompilatorer. LLVM heter biblioteket – blant annet kjent for sin støtte fra Apple. På denne måten kan det gjøre det lettere for Wind River å holde programmeringsspråkstøtten oppdatert - og støtte for CPU-arkitekturer.

LLVM støtter blant annet Arm, Mips, x86 og PowerPC. I fjor kom også støtte for den åpne prosessorarkitekturen RISC-V.

Wind River har også lagt til støtte for kodebiblioteket i samarbeidsprosjektet Boost. De brukes blant annet til å teste desktop VX Works-programmer, hvor utviklerne tidligere ble henvist til deres egen emulator VX Sim.

Hvis du vil kjøre VX Works på Raspberry Pi, går dette helt utmerket. TI Sitara AM65x støttes også. En liten oppdatering i VX Works gir dessuten støtte for versjon 1.1.1 av kryptobiblioteket OpenSSL.

På Wind Rivers prosjektnettsted Wind River Labs er det korte presentasjoner av seks prosjekter med lenker til Github open source-selskap - tre for IoT-skyer (Amazon, Google og Microsoft) og tre for utviklingsverktøy – Tensorflow robot-operativsystemet ROS og OpenCV-bildeanalysebibliotek.

Kommentarer