Nordisk premiere for sertifisert AVD-slokker

I august ble den første EN-3 sertifiserte AVD-slokkeren som klarer å slokke branner i litium-ion batterier lansert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Slokkeren er på 6 liter og den eneste som også klarer uavhengige tredjepartstester, heter det i en melding fra GPBM Nordic.

Housegard LithEx-6
Housegard 6 liters AVD-brannslokkere er egnet å benytte mot branner i litium-ion batterier og faste metaller.

AVD-brannslukkingsmiddel (Aqueous Vermiculite Dispersion) er en ny teknologi som har viktige fordeler i forhold til eksisterende løsninger.

AVD er en vannholdig dispersjon av kjemisk eksfoliert vermikulitt som påføres i form av en tåke. Vermikulitter er navnet gitt til en gruppe hydrerte, laminære aluminium-jern-magnesiumsilikater. Rå vermikulitt består av tynne, flate flak som inneholder mikroskopiske lag med vann.

Kjemiske avskalling av vermikulitt produserer mikroskopiske, individuelle «plater» som er fritt suspendert i vann, noe som gir en stabil vannholdig spredning av vermikulitt.

– Branner i litium-ion batterier er et voksende problem, og derfor er vi meget fornøyde med å kunne tilby en løsning som er godkjent i henhold til europeisk standard, sier Melker Lang, GBPM Nordic og produktsjef på Housegard.

Allerede for cirka to år siden ble den første spesialbrannslokkeren for branner i litium-ion batterier lansert. Det virksomme slokkemiddelet AVD har en unik egenskap til å kunne slokke denne typen branner.

– AVD legger seg som et belegg over flammene, noe som innebærer at det hindrer syretilførselen og kveler brannen, sier Melker Lang.

Nå kommer en oppgradert versjon, Housegard LithEx-6, som er testet og godkjent i henhold til EN3.

– Mange myndigheter stiller krav til EN3-sertifisering så dette betyr veldige mye for vår evne til å nå enda bedre ut til markedet.

Den nye slokkeren har 1,2 liter mere slokkevæske og høyere trykk, noe som gjør at den slår ned flammene raskere.

– Nå har vi også femårsbytte av slokkemidelet, hvilket er en stor fordel.

Dessuten åpner det seg nå muligheter for å selge brannslokkeren i hele Norden, også i Norge som har en strengere tolkning av regelverket. 

– Housegard LithEx-6er den eneste brannslokkeren som også er testet og godkjent av en uavhengig tredjepartstest for litium-ion batterier, noe som gjør at vi er alene om å ha en slokker med dokumentert egenskap til å slokke denne typen branner, avslutter Melker Lang.

Housegard LithEx-6kan i dag kjøpes hos brannsikkerhetsfirmaer i Norge.

Powered by Labrador CMS