MATRIX Industries til Mouser - Elektronikknett
mercury-prototype-kit

MATRIX Industries til Mouser

Elektronikkdistributøren Mouser Electronics har inngått en global distribusjonsavtale med MATRIX Industries, utvikler og leverandør av termiske materialer og energihøstingsteknologi.

Gjennom avtalen lagerfører Mouser nå MATRIX Mercury DC/DC boost-omformere for energihøsting, perfekt for IoT eller bærbar teknologi.

MATRIX Mercury DC/DC boost-omformere er ideelle for høsting og håndtering av overskuddsenergi fra ekstremt lave inngangsspenningskilder som termoelektriske generatorer og «thermopiles». Omformernes impedans-matche-funksjon muliggjør energihøsting med opptil 80 prosent topp konverteringseffektivitet over hele inngangsspenningsområdet. Den lave  hvilestrømmen på 700 nA bidrar til å sikre raske ladetider. Omformeren støtter inngangsspenning helt ned til 10 mV, mens utgangen kan reguleres opp til 5V.

Selskapet leverer også en prototypeplattform bygget rundt Mercury energihøstingsomformer. Det er ideelt for utvikling av IoT-sensorapplikasjoner som utnytter energi fra svært lave temperaturforskjeller. Kortet inneholder en laveffekts 16-bit mikrokontroller med og Bluetooth Low Energy forhåndsprogrammert med et fyrtårn (beacon)-applikasjon. Utgangene fra ADCen er koblet til mikrokontrolleren for å tillate sanntidsmålinger samt overføring av ADC-utgangen over Bluetooth Low Energy. En Android-applikasjon er grunnleggende rammeverk for å bygge tilpassede apper.

Mer informasjon om det Silicon Valley-baserte selskapet her (ekstern lenke)

Kommentarer