Lover nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023 - Elektronikknett
Digitaliseringsminister Nicolai Astrup, adm. dir. i Telia Norge Abraham Foss og Head of Northern & Central Europe Jenny Lindqvist i Ericsson
Fra presentasjon av planene i tirsdag: Digitaliseringsminister Nikolai Astrup, adm. dir. i Telia Norge Abraham Foss og Ericssons Jenny Lindqvist, Head of Northern & Central Europe.

Lover nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023

Telia Norge skal modernisere mobilnettet og bygge ut nasjonal 5G-dekning i samarbeid med Ericsson. Ambisjonen er full modernisering og et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023.

– Dette er en stor dag for alle våre kunder, Norge og for oss i Telia. Nå er vi i gang, og som den utfordreren vi er, har vi satt oss et ambisiøst mål om å bygge ut et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023. Planen er å gjennomføre en siste stor 5G-test på Lillestrøm rundt årsskiftet, for deretter å starte den nasjonale utbyggingen april neste år, forteller Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Telia har valgt Ericsson som sin samarbeidspartner og vil modernisere hele mobilnettet i Norge samtidig som man bygger ut 5G. Det vil bety mye for de mange som fortsatt vil ha en telefon som støtter 4G i årene fremover.

– Etter en totalvurdering har vi valgt Ericsson til å modernisere hele vårt mobilnett. Ericsson og Telia har en lang historie sammen, og vi har hatt et strategisk samarbeid i veldig mange år i Sverige. Dette samarbeidet utvides nå til Norge, og vi gleder oss til å utvikle ny teknologi sammen i mange år fremover, sier Foss.

 

Kommentarer