Kombinerer strøm og signal

Harwin hevder å ha industriens til nå minste og letteste konnektorer med både strøm- og signalkontakter i ett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kontaktprodusenten Harwin fortsetter å utvide omfanget av sitt utvalg av høy-pålitelige (hi-rel) konnektorer, gjennom introduksjonen av mikset-layout versjoner av selskapets populære Gecko-SL serie. Ved å supplere datakontaktene med 2 eller 4 kraftkontakter (i kraft/data konfigurasjoner på enten 1+8+1 eller 2+8+2), skal Gecko-MT produktene åpne for betydelige besparelser i maskinvare for elektronikk, med hensyn til plass og vekt.  Dette betyr at de retter seg mot moderne systemdesign, der betydelige begrensninger kan knyttes til disse. Strømkapasiteten for kraft- og datakontaktene er henholdsvis maks 10A og 2,8A per kontakt.

Den første lanseringen omfatter hunn- og hann- kabelkontakter, samt opsjoner med vertikale hunn- og rettvinklede hann-kortkontakter. Disse komponentene er utstyrt med robuste låseskruer (Screw-lok)  i rustfritt stål (i både konvensjonelle- og reverserte format), for å sikre løpende interkonnekt-integritet i selv de mest krevende applikasjonsmiljø. De har 20G vibrasjons- og 100G støtmotstand, og driftstemperaturen spenner fra -65°C til 150°C. De kan også by på lave utgassingsegenskaper.

Gecko-MT integrerer kraft og signal i samme kontakt.

Ved å integrere både data og kraft i en enkelt, kompakt og lettvekt løsning, er Gecko-MT konnektorene optimalisert for avionikk, forsvar, romfart og motorsport, opplyser selskapet. Blant viktige målapplikasjoner finner vi robotikk, ubemannede flyvende farkoster (UAV), batteristyring og satellitter. De er tilgjengelige fra lager og gjennom Harwins distribusjonsnettverk. I tillegg er det mulig å be om kabelsammenstillinger for produksjon ved Harwins innomhus fasiliteter.

– Gjennom å spesifisere Gecko-MT, vil ingeniører være i stand til å strømlinjeforme deres design, forbedre størrelses- og vektprofiler og redusere materialkostnadene, ved å bruke en mindre og rimeligere komponent enn sammenlignbare Micro-D konnektorer, uttaler John Brunt, produktansvarlig for High-Reliability hos Harwin. –Ved å kombinere kraft og signal i ett robust matingspar er det mulig å oppnå besparelser i både vekt og plass, uten å gå på kompromiss med ytelse eller levetid, sier han.

Powered by Labrador CMS