Ingen knipe for Knipex

Det betyr både slutten på én æra og starten på en ny, når Morgenstierne Verktøy AS etter 70 år med Knipex i Norge har gitt stafettpinnen videre til Grove Knutsen & Co AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Utstyrsgrossisten Grove Knutsen & Co AS er fra 01.07.2019 ny lagerførende agent for KNIPEX i Norge. Noen vil si det er slutten på en æra. Tilbake på 1950-tallet fikk Ing. CCM Morgenstierne agenturet på KNIPEX-werk, av den tyske produsenten C Gustav Putsch GK.

I 1993 skiftet selskapet navn til Morgenstierne Verktøy AS, etablert av andre generasjon, Chris Morgenstierne. I 2011 ble Morgenstierne Verktøy AS solgt til Svenske ESMA Forsälnings AB, moderselskapet til KNIPEX sin agent i Sverige. I 2018 tok Knipex over agenturet i Sverige og Finland og ansatte 4 selgere og produktsjefer for disse landene.

Starten på noe nytt

For Grove Knutsen, et familieeid selskap grunnlagt i 1946, og en av Norge ledende leverandører av profesjonelt arbeidsutstyr med kjente merkevarer som Zarges, Jonex, Raaco, Suprabeam og Fall Safe, er det starten på en ny æra:

Knipex har et stort utvalg av tenger til alle formål.

– Vi har distribuert arbeidsutstyr til proffmarkedet i over 70 år og har som mål å være den beste leverandøren av arbeidsutstyr i Norge. Vi ønsker å samarbeide tett med kjente merkevarer som støtter opp om våre verdier og mål, og Knipex er en merkevare som passer meget godt inn i vårt selskap og portefølje, sier daglig leder i Grove Knutsen, Truels Gedde.

Familieeid

Knipex er et tysk familieeid selskap som har levert kvalitetsprodukter i over 135 år, og regnes som en ledende produsent av tenger i verden. Selskapet har over 1300 ansatte og produserer alle produktene sine i den tyske byen Wuppertal.

– Vi er stolte og glade for at Knipex vil satse videre med oss i Grove Knutsen. Dette vil bli starten på vår nye kategori håndverktøy, hvor vi nå har bygget opp et solid team og vi er sikre på at vi kommer til å bli en solid agent med god og bred støtte til importørene, forteller Gedde.

Veien videre

Knipex-produktene vil inngå i den nye kategorien Verktøy i Grove Knutsens sortiment. Veteranen Chris Morgenstierne blir med på laget til Grove Knutsen, og skal jobbe tett sammen med salgssjef Erik Hauge som har lang erfaring med verktøybransjen I Norge. Morgenstierne vil fremdeles være kontaktperson for Knipex i Norge, og Knipex vil fortsette å ha teknisk støtte, med base i Sverige. Morgenstierne Verktøy AS med flere agenturer vil fortsette som før.

Powered by Labrador CMS