FPGA-støttet maskinsyn - Elektronikknett
CrossLinkPlus (1)

FPGA-støttet maskinsyn

De nye CrossLinkPlus FPGAene fra Lattice skal kunne akselerere og forbedre videobroer for MIPI-baserte innvevde synssystemer.

Lattice Semiconductor lanserte i går sin nye CrossLinkPlus FPGA-familie for MIPI D-PHY baserte innvevde bildebehandlingssystemer.

CrossLinkPlus-komponentene beskrives som nyskapende, laveffekt FPGAer med integrert flashminne, herdet MIPI D-PHY og høyhastighets I/O for rask skjermytelse, og fleksible programmeringsmuligheter på komponenten.

I tilleg kan Lattice by på bruksklare IP og referansedesign for å kunne sette fart på implementering av forbedrete broer mellom sensorer og skjermer, aggregerings- og splittingsfunksjonalitet, noe som er vanlige krav i industrielle-, data- og forbrukerapplikasjoner.

Ifølge Lattice ønsker utviklerne gjerne å forbedre brukeropplevelsen ved å legge til flere bildesensorer i innvevde synssystemer, mens de samtidig må møte krav til systemkostnader og effektramme.

De nye FPGAene skal imøtekomme dette med sin beskjedne størrelse (3,5 x 3,5 mm), lave effektbehov (< 300 µW) og ved at de er optimalisert for innvevde synssystemer med egenskaper som herdet MIPI D-PHY, bred, høyhastighets I/O støtte for grensesnitt som OpenLDI og RGB, samt innebygd nonvolatilt flashminne. CrossLinkPlus anvender det innebygde flashminnet til å støtte ”instant-on” (minimaliserer visuelle artifakter som skjemmer brukeropplevelsen) og fleksibel brukerprogrammering i felten, opplyser Lattice.

– Bruken av MIPI D-PHY i alle slags applikasjoner fra industrielle styresystemer til sikkerhetskamera med kunstig intelligens er i ferd med å ta av, ettersom utstyrsleverandørene ser muligheten for å dra nytte av volumskaleringen som er drevet av MIPI-økosystemet, sier markedsdirektør Peiju Chiang i Lattice Semiconductor, i en kommentar.

Kommentarer