Cisco og Telenor forsterker samarbeid om 5G - Elektronikknett
cisco-telenor
Cisco skal oppgradere Telenors eksisterende mobile kjernenett til å kunne levere førstegenerasjons 5G-nett (Non-stand alone, NSA). Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, og Chuck Robbins, CEO i Cisco, fra et møte på Fornebu i går.

Cisco og Telenor forsterker samarbeid om 5G

Cisco forsterker sitt samarbeid med Telenor i Norge ved å oppgradere Telenors eksisterende kjernenett til 5G NSA.

I 2018 signerte Telenor og Cisco en avtale om å sammen se på måter for å utvikle Telenor sitt kommende 5G-nett. Avtalen omhandlet blant annet hvordan Cisco skulle bidra til økt kundeopplevelse gjennom raskere, sikrere og mer fleksibelt mobilt nettverk.

Dette samarbeidet er nå konkretisert ytterligere gjennom en spesifikk avtale der Cisco skal oppgradere det eksisterende mobile kjernenett til å også levere Telenors førstegenerasjons 5G-nett (Non-stand alone, NSA).

5G NSA-kjernenettet er designet for å dekke behovene til kundene i massemarkedet, bedriftsmarkedet, tingenes internett (IoT) og viktige samfunnskritiske oppgaver ut 2020.

Cisco har siden 2010 levert kjerneteknologi til Telenor sine 3G- og 4G-nett, og disse blir kontinuerlig oppgradert slik at de alltid vil ligge et steg foran i markedet. I 2018 ble Telenors kjernenett oppgradert til å levere Skandinavias første landsdekkende nett for tingenes internett – dette var en viktig grunn til at Telenor nå også ønsker Cisco som partner inn i utviklingen av neste generasjons mobilnett.

Det nye 5G-nettet vil levere en markant større kapasitet enn dagens 4G-nett, og dette vil oppleves gjennom rekordrask nedlastning av data og generelt bedre brukeropplevelse for 5G-brukerne. Nettets samlede kapasitet gjør at kjernenettet kan ta unna forventede trafikktopper, for eksempel under store idrettsarrangementer, uten at det går ut over brukeropplevelsen. Dette vil sikre HD-kvalitet både for 4G- og 5G-streaming.

Kommentarer