Avnet mister TI - Elektronikknett
Avnet_HQ
Foto: Avnet, Inc.

Avnet mister TI

Avnet-aksjen falt kraftig fredag forrige uke da det ble kjent at Texas Instruments har bestemt seg for å avslutte forholdet mellom de to selskapene.

I en melding (PDF) til amerikanske Securities and Exchange Commission den 4. oktober sier Avnet at Texas Instruments har meldt at «som følge av videre utvikling av TIs strategi, planlegger TI å avslutte distribusjonsforholdet til selskapet innen 31. desember, 2020.» Texas Instruments stod for 10 prosent av Avnets omsetning i regnskapsåret juni 2019, i følge barrons.com.

Avnet sier at de vil fortsette å forfølge muligheter for å støtte sine nåværende og fremtidige kunder, samtidig som de skal reduserer driftskostnadene.

«I løpet av de siste årene har vi utviklet distribusjonsnettverket for å bedre tilpasse oss strategien vår for å etablere nærmere, mer direkte forhold til kundene våre,» heter det i en uttalelse fra Texas Instruments. «Når vi bygger disse direkte forholdene, har vi ikke så mye virksomhet som går gjennom distribusjonskanalen og vil dermed kreve færre distributører.»

Kommentarer