Taiwanske Yageo kjøper KEMET som i år feirer 100 år.

Yageo kjøper KEMET for 1,8 milliarder dollar

Taiwanske Yageo kjøper en annen spesialist på passive komponenter, amerikanske KEMET. Med en kjøpesum på 27,20 dollar per aksje er kontanttransaksjonen verdsatt til 1,8 milliarder dollar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det blir en stor aktør som samlet forventer å øke markedet for industrielle passive komponenter fra 28 til 32 milliarder dollar. I tillegg blir tilstedeværelsen større i områdene Nord-Amerika, Europa og Asia. Samlet omsetning for de to selskapene vil ligge på rundt 3 milliarder dollar årlig.

KEMET ble etablert i 1919 (100 år i år) og har hovedkontor i Fort Lauderdale, Florida, og er en global leverandør av passive komponenter. Selskapet har 23 produksjonsanlegg og cirka 14 000 ansatte lokalisert i 22 land i Amerika, Asia og Europa. KEMETs hovedprodukter inkluderer tantalskondensatorer, keramiske kondensatorer, magnetiske, sensorer og aktuatorer, og film- og elektrolytiske kondensatorer. Dette er produkter for en rekke applikasjoner, for eksempel avansert bilelektronikk, industrielle applikasjoner, romfart, medisinsk, så vel som smarttelefoner, sky/nettverksutstyr, trådløs kommunikasjon, alternativ energi og 5G-teknologi. Selskapet har mer enn 1600 patenter og varemerker over hele verden.

Yageo har spesialisert seg på motstander, kondensatorer og induktorer, og sammen vil porteføljen bestå av polymer, tantal, keramikk, film og elektrolytiske kondensatorer, brikkemotstander, kretsbeskyttelse samt magnetikk, sensorer og aktuatorer.

Det kombinerte selskapet vil også ha 42 produksjonsanlegg og 14 dedikerte FoU-sentre over hele verden.

Powered by Labrador CMS