Skylanseringer fra Ignite - Elektronikknett
Microsoft skytjenester fra Ignite
Foto: Fresh Consulting

Skylanseringer fra Ignite

Under den årlige Ignite-konferansen som startet mandag presenterte Microsoft en rekke nye sky-produkter og tjenester.

Disse beskrives som løsninger som vil gjøre det lettere for IT-profesjonelle og bedrifter å samhandle, utvikle og arbeide på tvers av plattformer, uavhengig av tid og sted. I tillegg til å bidra til økt sikkerhet og personvern.

Azure Synapse Analytics

Blant nyhetene er den nye, ubegrenset analysetjenesten Azure Synapse Analytics. Tjenesten samler innsikt fra alle datakilder, datavarehus, og big data-analyser på ett og samme sted. Bedrifter vil dermed få en mer helhetlig opplevelse for å samle, håndtere og rapportere data for umiddelbare Business Intelligence- og maskinlæringsbehov, opplyser Microsoft.

Mer konkret er Azure Synapse en naturlig utvikling fra Azure SQL Data Warehouse. Bedrifter kan fortsette å kjøre eksisterende datavarehus i produksjon med Azure Synapse, og vil automatisk dra nytte av de nye funksjonene. Dataen vil fungere mye raskere, mer produktivt og mer sikkert. I tillegg vil samarbeidspartnere fremdeles kunne utvikle med Microsoft, da Azure Synapse vil tilby et rikt økosystem bestående av partnerne som Databricks, Informatica, Accenture, Talend, Attunity, Pragmatic Works og Adatis.

Azure Arc

Splitter nye Azure Arc ble også introdusert på åpningsdagen av Ignite. Et sett med teknologier som låser opp nye hybridscenarier for kunder ved å bringe Azure-tjenester og -administrasjon til enhver infrastruktur.

Etter hvert som mer drift og applikasjoner utvides til å omfatte kant-enheter og flere skytjenester, må hybridfunksjonene gjøre det mulig for apper å kjøre sømløst over lokal-, sky- og kant-enheter, samtidig som de åpner for god styring og sikkerhet på alle lokasjoner. Med lanseringen av Azure Arc viser Microsoft betydningen av å utvikle hybrid-skyfunksjoner for å muliggjøre innovasjon hvor som helst.

Robotisk prosessautomatisering (RPA) integreres i Power Automate (tidligere Microsoft Flow)

RPA har raskt blitt en viktig teknologi for å løse utfordringer bedrifter har med skalering og automatisering av forretningsprosesser. Power Automate forenkler disse prosessene gjennom en enhetlig automatisert plattform som kobler sammen API-basert automatisering og UI-basert automatisering.

Microsoft kunngjorde også den nye RPA funksjonen UI flow. UI flow gjør at brukeren enkelt kan automatisere manuelle oppgaver og skape god arbeidsflyt. Dette gjøres ved å ta opp og spille tilbake menneskelige interaksjoner med programvaresystemer som ikke støtter API automatisering.

Ny tjeneste i Microsoft 365 – Project Cortex

Project Cortex er en ny tjeneste som bruker AI til å vurdere bedriftens data og automatisk organisere dem i delte emner etter prosjekt og kunde. Project Cortex gjør all informasjon og innhold til et kunnskapsnettverk, dette innebærer at relevant informasjon deles med de riktige mennesker på tvers av bedriften. I tillegg åpner tjenesten for innovasjon innen maskinlæring, slik at fageksperter kan lære systemet å forstå semistrukturert innhold og innhenting av informasjon. Dette fører til at det blir enkelt for folk å få tilgang til verdifull informasjon som ofte er låst fast i dokumenter, samtaler og videoer.

Nye opplevelser i Microsoft 365

Flere oppdateringer og tjenester i Microsoft 365 ble også annonsert under Ignite-konferansen mandag. Her er noen av tingene som skal gjøre livet ditt enklere:

  • Ny stemmeforbedring i Stream bruker maskinlæring-algoritmer for å oppdage og eliminere uønsket bakgrunnslyd i videoer.
  • Teams Chat i Outlook gjør det mulig å flytte epostkorrespondanse direkte inn til Teams chat med kun et klikk.
Nye Microsoft Edge og Microsoft Bing

Til slutt ble også nye Microsoft Edge og Microsoft Bing introdusert. Begge forbedret med unike løsninger, inkludert en som kobler sammen internett med intranettet ditt via Microsoft Seach i Bing. I tillegg til en ny kraftigere standardinnstilling for personvern, og muligheten til å flytte seg direkte fra nettsøk inn i Microsoft Office-programmer.