Sigfox lanserer privat nettverk - Elektronikknett
sigfox-pan
Illustrasjonsfoto: Sigfox.com

Sigfox lanserer privat nettverk

I løpet av første kvartal 2020, vil Sigfox' nye PAN (Private Area Network)-tjeneste bli testet i Frankrike. Hensikten er å kunne tilby kundene valg mellom en privat eller global tjeneste, avhengig av budsjett og krav.

PAN har som mål å bli distribuert i mer enn 65 land der Sigfox driver sitt globale nettverk. For ni år siden begynte Sigfox å levere sin visjon om et 0G-nettverk, et lavkost og lavenergi-nettverk dedikert til små meldinger. Ved å installere tusenvis av antenner i de fleste av verdens største byer, har Sigfox bygget grunnlaget for et sømløst, enveis nettverk med meget høy kapasitet som lar objekter kommunisere uavhengig og sikkert.

Siden den gang er tilbudet utvidet til en toveis tjeneste, etterfulgt av innovative lokaliseringstjenester laget for å passe til alle markedsapplikasjoner. WAN-tilbudet (Wide Area Network) er et globalt nettverk som perfekt oppfyller utfordringene med sporbarhet, et krav av betydelig betydning for de fleste bransjer, særlig innen segmenter logistikk og forsyningskjeder.

Innen utgangen av 2019 vil Sigfox ha mer enn 15 millioner registrerte objekter over hele verden, og mer enn 1500 kunder har allerede nytte av denne tilkoblingen i et bredt spekter av bransjer.

I 2020 vil Sigfox fullføre sin WAN-dekning takket være samarbeidet med Eutelsat som vil lansere en konstellasjon av nanosatellitter. PAN-brukere kan forvente samme kvalitets- og støttenivå som WAN-kunder, heter det fra selskapet.

– Sigfoxs PAN-tilbud vil dra nytte av det eksisterende økosystemet rundt Sigfox WAN. Muligheten for å bruke alle komponentene på markedet, kombinert med bruk av ekstremt lav overføringskraft for å støtte objekter uten behov for batterier, gir Sigfoxs PAN-tilbud et enormt potensial, sier Ludovic Le Moan, administrerende direktør og medgründer av Sigfox. – Leverandører av smarthus eller smarte byer vil være blant de første som drar nytte av dette nye tilbudet.

Sigfox inviterer også produsenter av kommunikasjonsportaler til å sertifisere produktene sine og bli med i Sigfox’ økosystem. Sigfox PAN-kunder vil kunne abonnere på et ekstra WAN-utvidelsestilbud dersom de ønsker å dra nytte av redundans og fleksibilitet i tilfeller der enheter trenger å kommunisere utenfor det lokale nettverket.

Kommentarer