Øker båndbredden i ny RF-transceiver - Elektronikknett
ADRV9026 Photo

Øker båndbredden i ny RF-transceiver

Tett integrert bredbånds RF-transceiver med stort frekvensområde og lite fotavtrykk skal forenkle utvikling av basestasjoner.

Analog Devices, Inc. har lansert en ny bredbåndtransceiver i sitt design- og teknologiøkosystem RadioVerse.

Den nye komponenten ADRV9026 er utviklet for basestasjonapplikasjoner, inkludert enkel- og multistandard 3G/4G/5G makrocelle basestasjoner, massive MIMO (M-MIMO) og småcellesystemer.

Dette er ADIs fjerde generasjon bredbånds RF-transceiver, og den tilbyr en integrert firekanals plattform med laveste effektforbruk og størrelse i markedet, ifølge selskapet.

Den nye programvaredefinerte transceiveren skal støtte både supports Frequency Division Duplex (FDD) og Time Division Duplex (TDD) standarder, noe som skal forenkle design og redusere systemeffekt, størrelse, vekt og kostnader for 3G/4G/5G applikasjoner, heter det.

Produktsiden til transceiveren finner du her (ekstern lenke). 

ADRV9026 kommer i en 14 x14 mm BGA pakke, og har LO-frekvens fra 650 MHz til 6000 MHz. Maksimal sender/mottagerbåndbredde er 200 MHz, mens maksimal observasjon sender/mottager syntesebåndbredde er 450 MHz. Komponenten har flerbrikkebasert fasesynkronisering for alle lokale oscillatorer og basebåndklokker. 

RadioVerse er et økosystem fokusert rundt forenkling av utvikling av radioløsninger for ulike markeder og anvendelser. Her finner man plattformer for hurtig prototyping, simuleringsverktøy og utviklingssett, så vel som et globalt nettverk av partner som kan gi forskjellige nivå av designstøtte. Mer informasjon finner du her (ekstern lenke).