Ny sjef i Telia Norge - Elektronikknett
Abraham_Foss
Abraham Foss slutter etter å ha ledet Telia Norge gjennom en stor endringsreise.

Ny sjef i Telia Norge

Abraham Foss forlater jobben som administrerende direktør for Telia Norge. Stein-Erik Vellan, nåværende administrerende direktør for Telia Finland, vil erstatte Foss og begynner i jobben 4. desember i år.

Telia-Stein Erik Vellan Stein Erik Vellan overtar sjefsstolen 4. desember.

– Stein-Erik har omfattende ledererfaring fra telekomindustrien, og har de siste tre årene ledet Telia Finland på en utmerket måte. Jeg er veldig glad for at han har takket ja til å lede vår operasjon i Norge, og føler meg sikker på at han vil videreutvikle vår konkurransekraft til glede for alle norske kunder i fremtiden, sier Christian Luiga, konstituert konsernsjef i Telia Company.

Abraham Foss har ledet Telia Norge gjennom en stor endringsreise. Selskapet har gått fra å være et rent mobilselskap med noen hundre ansatte og 7 milliarder i omsetning i 2014 til et industrielt teknologiselskap med flere tusen medarbeidere, 14 milliarder i omsetning og et historisk sterkt driftsresultat. Endringsreisen startet med sammenslåingen mellom den gang NetCom og Tele2, OneCall og MyCall tilbake i 2015, deretter utbygging av ett av verdens beste 4G-nett, navneendring til Telia i 2016, oppkjøp av B2B-selskapet Phonero i 2017 og sist gjennom sammenslåingen med Get TDC i 2018.

– Jeg har hatt en utrolig spennende tid i Telia, og er stolt av det teamet mitt og alle våre medarbeidere har fått til i den perioden jeg har ledet selskapet. Da jeg takket ja til jobben i 2015 var oppdraget relativt klart: bygg det nye Telia Norge. Den jobben blir selvfølgelig aldri helt ferdig, men vi har kommet langt på vei og fått stadige bevis på det gjennom utmerkelser for suverene kundeopplevelser. Samtidig er integrasjonen mellom Telia og Get, for å bygge en fullverdig totalltilbyder innenfor både mobil- og fastnett samt underholdning, i god rute. Ikke minst er vi satt opp til å bygge et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023. Når Telia nå går over i en ny mer driftseffektiviseringsfase var det naturlig for meg å gjøre opp status, og enden på visa ble at jeg ønsker å søke nye utfordringer utenfor Telia, sier Abraham Foss i en pressemelding torsdag.

Kommentarer