Norautron får vasket seg - Elektronikknett
Matthes EVO3
Noen som er fornøyd med nyanskaffelsen: Fra venstre: Einar Aarskog, Norautron, Ole Martin Perskaas, Norautron, Claus Bo Jensen, HIN AS og Christian Kjæmperud, HIN AS.

Norautron får vasket seg

Norautron har nylig gått til innkjøp av en ny vaskemaskin for kretskort. Leverandør er HIN AS og maskinen kommer fra tyske Matthes Maschinen Industrietechnik.

– Matthes EVO 3 er en batch-vaskemaskin for kretskort med vaskekammer fra Miele. Maskinen egner seg godt til lav og mellomstore volum og kan tilpasses i stor grad kundens behov, forklarer Christian Kjæmperud i HIN AS.

matthes_e-serie_vaskekammer Et bilde av vaskekammeret som kommer fra Miele.

Han sier videre at den vasker meget effektivt med stort trykk i kammeret som gjør at den klarer de tøffeste utfordringer. Maskinen optimaliseres med Zestron EYE som til enhver tid overvåker prosessen og sørger for full prosesskontroll og sporbarhet. Matthes EVO 3 tar liten plass i produksjonen som gir mange plasseringsmuligheter, samtidig er den stillegående.

Maskinen er også utstyrt med kontroller og Simatic HMI berøringspanel fra Siemens.

– Valget vårt falt på Matthes EVO 3 på grunn av meget gode vaskeresultater på avanserte produkter. Maskinen har også muligheten til å kjøre forvaskprogram, som grovskyller produktene med DI-vann (en form for vann som er dypt demineralisert). Dette vannet blir så spylt ut av maskinen før selve såpeprogrammet starter. Dette har positiv påvirkning på levetiden til såpetrinnet, hvilket igjen hjelper oss å redusere vedlikeholdskostnader, sier Ole Martin Perskaas hos Norautron.

Kommentarer