Neddykket elektronikk

Powerbox lanserer industriens første kraftforsyning for væskekjølte datasystemer. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Powerbox lanserer det det kaller en ”industry first” kraftforsyningsløsning for væskekjølte applikasjoner, slik som hyperbelastede datamaskiner. OFI600A12 skal være den første kommersielle kraftforsyningen som er utviklet for å møte spesifikasjonene for væskekjølte applikasjoner, og garantere høyest mulig sikkerhetsnivå for både system og brukere. Med sine innebygde overvåkingsfunksjoner kan OFI600A12 fabrikk-rekonfigureres på få minutter for å kunne møte spesifikke oppgaver og behov, opplyses det.

– Med økende bekymring og hensyn til miljø og energioptimalisering, er væskekjølte datasentre i ferd med å bli svært utbredt, og en rekke industrielle innvevde applikasjoner har tatt i bruk vannkjølte datamaskiner som krever kraftforsyninger designet, testet og sertifiser til å fungere nedsenket i en kjølevæske, sa Patrick Le Fèvre, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Powerbox.

PRBX OFI600A12 er resultatet av to år med forskning og utvikling, og er blitt validert gjennom Powerbox’ FoU- og kvalitetsteam som en sertifisert plattform for en ny generasjon kraftforsyninger for væskekjølte applikasjoner. OFI600A12 bygger på design med overlappet overgangsmodus effektfaktorkorrigering (PFC) med en LLC-omformer som andretrinn. Den er utformet for å gi lavest mulig inrush strøm, mindre enn 10A ved 264VAC. Produktet har en inngangsspenning på 187 til 265VAC, to utganger hvorav en master 12V/600W og en uavhengig ekstrautgang på 5V/10W, mens effektiviteten er opp til 93%.

OFI600A12 inkluderer fjernstyrt Av/På, fjernstyrt reset, overstrøm- og overspenningsbeskyttelse, og leveres i samsvar med gjeldende sikkerhets- og EMC-forskrifter. Avhengig av applikasjonen kan utgangsbeskyttelse være påkrevd som én av flere ulike konfigurasjoner (Slå av, hikkemodus eller konstant strøm), og for å møte dette kravet kan OFI600A12 rekonfigureres etter behov. Basert på fastvaredefinerte profiler og konfigurering av utgangsbeskyttelsen, kan driftsmodus settes i løpet av få minutter for å kunne møte kravene i spesifikke applikasjoner. Enheten er beskyttet av et konformt belegg, og følger kravene i RoHS- og REACH-direktivene.

Konseptet med immerserte, eller væskekjølte, datasentre dukket opp i 2005, og etter flere vellykkede forsøk og eksperimenter er det nå blitt en markedsrealitet. Teknologien krever spesiell varsomhet ved valg av svitsjede kraftelementer, selv om produksjonsmetodene er svært like de som kreves i maritim industri, når det gjelder robusthet og evnen til å tåle bruk i omgivelser med høye nivå av fukt og salt.

Powered by Labrador CMS