Lyst for LiFi

Britiske pureLiFi får inn 18 millioner dollar for å kommersialisere Light Fidelity, eller LiFi. Investeringsselskapet Temasek, med hovedkontor i Singapore, og Scottish Investment Bank er de viktigste finansiererne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

LiFi handler om å skape toveiskommunikasjon ved å modulere synlig lys, men også infrarødt og i fremtiden muligens ultrafiolett lys. I sin enkleste versjon blir taklyset ruteren din.

På lang sikt er det antatt at teknologien er i stand til å levere datahastigheter på flere hundre gigabit per sekund, og dermed bli et viktig supplement til dagens wifi.

Tyske professor Harald Haas "fant opp" LiFi og er en av grunderne i pureLiFi.

pureLiFi er det selskapet som har kommet lengst med sin produktportefølje innen LiFi. Professor Harald Haas, som etablerte LiFi-konseptet på begynnelsen av 2000-tallet, er en av selskapets grunnleggere.

Nå samler pureLiFi inn 18 millioner dollar i en finansieringsrunde. Pengene skal brukes til å utvikle løsninger som passer til mobile enheter og for belysningsindustrien.

– Produsenter av disse leter etter nye måter å gi raskere, mer pålitelig og sikker tilkobling. LiFi er det naturlige neste trinnet i utviklingen av global trådløs kommunikasjon, og pureLiFi er ledende innen å tilby denne teknologien til markedet, sier Alistair Banham, administrerende direktør i Pure LiFi, i en pressemelding.

Selskapet peker på flere fordeler med LiFi. Den ene er at det synlige- og ir-spekteret har 2600 ganger mer plass enn RF-spekteret. Og om 20 år spekuleres det i at vi trenger 6 THz båndbredde, mens RF bare sies å kunne gi 0,3 THz.

Mer informasjon om pureLiFi finner du her (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS