IDEX strammer inn

IDEX Biometrics ASA har startet et omstillingsprogram for å riktig størrelse på organisasjonen i forhold til dagens marked. Kostnadsreduksjonene forventes å føre til 30 prosent reduksjon i årlige driftskostnader. Tiltakene forventes å være fullført i fjerde kvartal 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Tiltakene som er gjort inkluderer å redusere antall ansatte og redusere andre kontantkostnader. Andre driftsutgifter som ikke er relatert til langsiktig inntektsgenerering eller kritisk utviklingsaktivitet vil også bli redusert. Tiltakene trer i kraft i fjerde kvartal og full effekt forventes fra første kvartal i 2020.

Kostnadsreduksjonene forventes å senke IDEXs break-even-leveranser med mer enn 50 prosent, og selskapet vil kunne oppnå break even ved betydelig lavere leveringsnivå.

– Vi fortsetter å gjøre stadige fremskritt med våre strategiske initiativer, og vi ser begynnelsen på forsendelser og design-in gevinster i tilgangskontrollmarkedet. Imidlertid er det biometriske betalingskortsmarkedet fremdeles et marked under utvikling, og som det er vanlig med de fleste nye vekstmarkeder, er det vanskelig å forutsi inntektsstrømmer med presisjon. Som et resultat har vi bestemt oss for å ta visse kostnadsreduksjoner. Disse reduksjonene er forsvarlige og vil ikke påvirker våre strategiske initiativer. Vi vil opprettholde kapasiteten til å støtte våre kunder og fortsette viktige utviklingsaktiviteter i henhold til veikartet. Å effektivisere kostnadsstrukturen vår var et vanskelig, men nødvendig tiltak for å oppnå vår strategiske plan, sier Stan Swearingen, administrerende direktør i IDEX Biometrics, i en kommentar.

Powered by Labrador CMS