30 år som elektronikkprodusent - Elektronikknett
Norautron 30år

30 år som elektronikkprodusent

I 2019 er det 30 år siden Norautron AS ble registrert. Med mål om å gjøre elektronikkproduksjon tilgjengelig og lønnsomt for norske og internasjonale kunder, ble Norautron opprettet i 1989.

Det som begynte som en liten elektronikkprodusent med et tyvetalls ansatte, er i dag, 30 år senere, blitt en av Nordens største elektronikkprodusenter.

Øyvind Sedivy fra scenen på 30-års feiringen Administrerende direktør Øyvind Sedivy fra 30-årsfeiringen.

– Det hele startet med at vi overtok boet etter OSWO Nord, og fortsatte samarbeidet de hadde hatt med et knippe kunder innenfor det maritime segmentet. I dag produserer vi for langt flere kunder, og i flere forskjellige segmenter. Vi bruker å si at vi dekker industrier fra «deep sea to outer space», og har kunder innen alt fra «Internet of Things» til helse og luftfart, sier administrerende direktør hos Norautron, Øyvind Sedivy.

«All time high»
Norautron AS omsatte i 2015 for rett i overkant av 1 milliard NOK, og kan vise til jevn vekst siden oppstart i 1989. 2019 har vært nok et godt år, og bedriften satser på nok en omsetningsrekord.

Store endringer
Økt automatisering og robotisering har ført til merkbare endringer på Norautrons fabrikker siden oppstart i 1989. Prosesser som tidligere kunne kreve flere årsverk fullføres nå med en brøkdel av personene involvert. Sammenstilling går raskere, utføres til enhver tid nøyaktig og på samme måte, samt at de ansatte nå får mer interessante arbeidsoppgaver knyttet til programmering, operasjon og vedlikehold av robotene.

Fremtid
– Jeg ser kun muligheter for fremtiden. Elektronikk blir en mer og mer integrert del i vår infrastruktur og hverdagsliv, og behovet for profesjonelle elektronikkprodusenter er økende på verdensmarkedet, sier Øyvind Sedivy.

Det blir også en sak om Norautron i Elektronikk nr 12 som kommer ut 9. desember