Utvidet familie med dobbel- og énkjerne dsPIC - Elektronikknett
dsPIC33CH

Utvidet familie med dobbel- og énkjerne dsPIC

Microchip lanserer nye dobbel- og énkjerne dsPIC33C digitale signalkontrollere (DSC) med flere muligheter for å møte endrede applikasjonskrav på tvers av minne, temperatur og funksjonell sikkerhet.

I følge leverandøren vil disse alternativene hjelpe systemutviklere til å utforme avanserte innvevde styreapplikasjoner som krever fleksible alternativer for å ivareta skalerbarhet etter hvert som prosjekter øker i kompleksitet.

Den nye dsPIC33CH512MP508 tokjerne DSC gir støtte for applikasjoner med større programminnekrav. dsPIC33CK64MP105 énkjerne DSC er en kostnadsoptimalisert versjon for applikasjoner som krever mindre minne og fotavtrykk. Utviklere kan enkelt skalere på tvers av produktlinjer ved hjelp av de nye enhetene, som er pinne-til-pinne-kompatible innenfor dsPIC33CH og dsPIC33CK-familiene.

dsPIC33CH512MP508 (MP5) familien utvider den nylig introduserte dsPIC33CH med Flash-minne som øker fra 128 kB til 512 kB og tredobler programminnet (RAM) fra 24 kB til 72 kB. Dette gjør det mulig å støtte større applikasjoner med flere programvarestakker eller større programminne, som for eksempel for biler og trådløs lading. Mer minne er nødvendig for å imøtekomme AUTOSAR-programvare, MCAL-drivere og CAN FD-utstyr i bilindustrien. Implementering av trådløs lading i bil-applikasjoner krever ekstra programvarestakker for Qi-protokollen og nærfeltkommunikasjon (NFC), noe som krever enda mer programminne. Bruk av Live Update-funksjonen for oppdatering av sanntids fastvare er viktig for høyt tilgjengelige systemer, men dobler også det generelle minnekravet. I tokjerne-enhetene kan én kjerne fungere som en master mens den andre er designet som en slave. Slavekjernen er nyttig for å utføre dedikert, tidskritisk styrekode mens hovedkjernen er opptatt med å kjøre brukergrensesnittet, systemovervåkings- og kommunikasjonsfunksjonene. For eksempel, å ha to kjerner letter oppdeling av programvarestakker for parallell eksekvering av Qi-protokollen og andre funksjoner som NFC for å optimalisere ytelsen i trådløse ladeapplikasjoner for bil.

dsPIC33CK64MP105 (MP1) familien utvider den nylig introduserte dsPIC33CK-familien med en kostnadsoptimalisert versjon for mindre minne- og fotavtrykksprogrammer, og tilbyr opptil 64 KB flashminne og 28 til 48 pinns pakker. Pakningsstørrelser er tilgjengelige så små som 4 mm x 4 mm. Denne kompakte enheten tilbyr den ideelle kombinasjonen av funksjoner for bilsensorer, motorstyring, DC-DC-applikasjoner med høy tetthet eller frittstående Qi-sendere. Både enkelt- og dual-core dsPIC33C-enheter muliggjør rask deterministisk ytelse for tidskritiske styreapplikasjoner, og gir utvidede kontekstvalgte registre for å redusere avbruddsforsinkelse og gi raskere instruksjonseksekvering av matteintensive algoritmer.

Alle komponentene i dsPIC33C-familien inkluderer et fullt sett med maskinvare for funksjonell sikkerhet for å lette ASIL-B og ASIL-C sertifiseringer i sikkerhetskritiske applikasjoner. Funksjonelle sikkerhetsfunksjoner inkluderer flere redundante klokkekilder, Fail Safe Clock Monitor (FSCM), IO-porter tilbakestilling, Flash Error Correction Code (ECC), RAM Innebygd Selvtest (BIST), skrivebeskyttelse, analog perifer redundans og mer. Et robust sett med CAN-FD-periferkretser, sammen med den nye støtten til 150°C drift, gjør disse enhetene ideelt egnet til bruk under ekstreme bruksforhold, som for eksempel applikasjoner “under panseret” i kjøretøy.

Kommentarer