UPS for industri og infrastruktur - Elektronikknett
Eaton_93E_Tunnel

UPS for industri og infrastruktur

Strømstyringselskapet Eaton lanserer andre generasjon av UPSen «Eaton 93E UPS». Den nye løsningen for avbruddsfri strømforsyning lover energieffektivitet, høy tilgjengelighet, kostnadseffektivitet, samt at den er plassbesparende.

– Denne UPS-modellen er et svar på markedets etterspørsel etter en UPS som utnytter energien til det fulle, og som har lavere livsløpskostnader sammenlignet med andre modeller, sier Jon Helsingeng, som leder Eaton i Norge.

Den nye versjonen av Eatons UPS 93E har en kapasitet på 100 til 200 kVA.

– Med et effektivitetsområde fra 15 til 200 kVA og forbedret effektivitet i området 100–200 kVA, vil denne UPS-serien appellere til et bredt publikum som ønsker å modernisere sin infrastruktur for elektro, mener Helsingeng.

Eatons 93E UPS har et 3-nivås topologidesign, og i følge selskapet er den blant de mest energieffektive UPS-ene i sin klasse. I dobbelkonverteringsmodus har modellen opptil 96,1 prosent effektivitet og i høyeffektivitetsmodus har modellen opptil 99,3 prosent effektivitet.

UPSen inneholder flere funksjoner som er unike for Eaton, og som sikrer best mulig tilgjengelighet for kritisk infrastruktur. Det omfatter blant annet:

  • Hot Sync, en patenterte teknologi for belastningsdeling mellom UPSer for å øke kapasiteten og overflødigheten samtidig som eventuelle enkeltfeilpunkter i et parallelloperativt UPS-system fjernes
  • Advanced Battery Management (ABM) som muliggjør intelligent lading for å bevare og forlenge batterilevetiden
  • Eatons Intelligent Power Manager (IPM)-programvare som brukes til ekstern overvåking og administrering av UPS som en integrert del av strøm- og IT-infrastrukturen
  • Flerspråklig grafisk LCD-skjerm for å se raske og presise UPS-statusoppdateringer

UPSen har også en forbedret kompatibilitet med generatorer og annet kritisk utstyr på samme nettverk via en aktiv Power Factor Correction (PFC). Dette gjør UPS-installasjonen mer kostnadseffektiv, og en ITHD på mindre enn 3 prosent for andregenerasjonen, heter det.

93E UPS er utstyrt med «Backfeed Protection» for beskyttelse mot tilbake-mating, dette gjør løsningen sikker for både installasjon og bruk.

Kommentarer