Tester ut I2V-teknologi ved hjelp av 5G-nett - Elektronikknett
Nissan_docomo
Nissan tester I2V-teknologi koblet til 5G.

Tester ut I2V-teknologi ved hjelp av 5G-nett

Passasjerene får selskap av en 3D-avatar i den første testen av I2V-systemet (Invisible-to-Visible)

De fleste har vel fått med seg at det skjer svært mye på teknologisiden i bilindustrien. Derfor denne saken om Nissan og NTT DOCOMO INC som er i gang med å prøve ut Nissans «Invisible-to-Visible»-teknologi i kjøretøy ved hjelp av DOCOMOs femte generasjons tilkobling for mobilkommunikasjon.

Teknologien, som første gang ble vist frem på CES-messa i Las Vegas i januar, prøves nå ut på Nissans testområde Granddrive i Yokosuka, Japan. Invisible-to-Visible, eller I2V, er den fremtidige Nissan Intelligent Mobility-teknologien som kombinerer en virtuell verden med den virkelige. Ved å kombinere informasjon fra sensorer både på utsiden og inne i bilen med informasjon fra nettskyen, skal «det usynlige bli synlig» for sjåføren, f.eks, hva som finnes lenger frem på veien, bak en bygning eller rundt hjørnet.

I2V kobler også sjåføren og passasjerene opp mot Metaverse – en virtuell verden hvor mennesker kommuniserer i form av avatarer. Familie, venner og andre som befinner seg på andre plasser enn i bilen, vil vises i kupeen som tredimensjonale avatarer i en form for utvidet virkelighet for å yte hjelp eller bare være selskap.

Til utprøvingen bruker selskapene den nyeste høyhastighetstilkoblingen 5G for å sende avatarinformasjonen trådløst til testbilen og overføre kamerabilder fra kupeen i sanntid. Testkjøretøyet er basert på Nissan NV350 Caravan.

Selskapene vil evaluere hvordan menneskene som sitter i bilen og de som representeres som avatarer kan føle hverandres nærvær via brukergrensesnittet. I2V-teknologiens nytteverdi blir også vurdert.

Nissan og DOCOMO planlegger å fortsette sine fellestester og forske på I2V-teknologien og dens programmer or å kunne tilby en helt ny og tilkoblet opplevelse til kundene i fremtiden.

Kommentarer