Statlige penger til Disruptive

Statens nye klimainvesteringsselskap Nysnø kunngjør at de vil investere i Disruptive Technologies.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Disruptive Technologies utvikler intelligente, trådløse sensorer som enkelt skal kunne implementeres ”hvor som helst”. Vi har skrevet mange ganger om dette spennende selskapet i Elektronikk.

Nysnø fikk 200 millioner i investeringskapital fra staten i oppstartsåret 2018, og har fått nye 400 millioner kroner over statsbudsjettet for i år. Investeringsselskapet har som mandat å bidra til å løfte norsk klimateknologi i industrialiseringsfasen.

Tirsdag denne uken kunngjorde statens nye klimainvesteringsselskap Nysnø at de satser 20 millioner kroner i det Bergen-baserte selskapet.

– Sensorteknologien er spesielt interessant for Nysnø fordi den kan brukes innen energieffektivisering, uttaler investeringsdirektør Eivind Egeland Olsen i Nysnø.

Disruptive Technologies har tidligere hentet inn 322 millioner i emisjoner mot en rekke kjente norske investorer, før den siste emisjonen på 85 millioner kroner som Nysnø nå deltar i.

Gründer og adm. direktør Erik Fossum Færevaag i Disruptive opplyser at selskapet har hatt omkring 200 piloter under testing i to år. Totalt er det levert drøyt 30.000 sensorer, før produktene egentlig er sluppet på markedet.

Tidligere har Nysnø gått inn i solcelleselskapet Otovo og droneselskapet Esmart Systems.

Powered by Labrador CMS