Smart regulator - Elektronikknett
TI-TPS7A78

Smart regulator

Texas Instruments’ AC/DC lineære regulator hevdes å være bransjens mest integrerte lineære regulator, med 75 prosent effektivitet og to ganger høyere effekttetthet enn andre lineære regulatorer.

Den fullt integrerte TPS7A78 lineær-regulatoren bruker en svitsjet kondensatorarkitektur for å eliminere diskrete komponenter, inkludert eksterne induktorer, transformatorer, miniatyrbrytere og avbrytere, for manipulasjonsmotstandsdyktig utforming i applikasjoner som elmålere og byggautomatisering.

TPS7A78 er en ikke-isolert lineær regulator som leverer opptil 0,5 W fra AC til DC med mindre og færre komponenter. Reguleringen optimaliseres gjennom en aktiv bro, svitsjekondensator og integrert «low-dropout-regulator» (LDO). Dette resulterer i høyere effektivitet og en redusert kondensatorstørrelse sammenlignet med lineære regulatorer i tradisjonelle kondensatorfall-løsninger med Zener-diode.

TI hevder at designet eliminerer opptil 26 diskrete komponenter og kondensatorens størrelse reduseres med 25 prosent sammenlignet med en tradisjonell zener diode design. På samme måte trekkes det bare 10 mW i standby, som ifølge TI er 75 prosent lavere enn tradisjonelle løsninger.

TPS7A78 oppfyller den internasjonale standarden IEC61000-4-8, som er et krav til applikasjoner som for eksempel elmålere.

Regulatoren er tilgjengelig nå og leveres innkapslet i en TSSOP med 14 tilkoblinger og en størrelse på 5 x 6,5 mm.

Kommentarer