Smart forsyning til smarte transportbånd - Elektronikknett
PRBX_ENI250A_power-to-conveyers

Smart forsyning til smarte transportbånd

Satser på vekstmarked: Powerbox lanserer kraftforsyning for høyhastighets transportbånd i ehandels-huber og annen fabrikkautomatisering.

Den nye ENI250A-serien fra Powerbox er designet for å levere høye makseffekter til motorstart og/eller høykapasitive laster innen fabrikkautomatiseringsapplikasjoner. Den tre-fase ENI250A-serien er pakket i en IP54-kapsling, leverer en konstant 250W og opptil 480W peak effekt med en effektivitet på opptil 94%. Enheten inkluderer en mikrokontroller som tilbyr mange muligheter for å justere beskyttelsesadferden for å møte spesifikke kundekrav, opplyser Martin Fredmark i Powerbox.

– Fabrikkautomatisering er allerede godt etablert i mange bransjer, men med utviklingen i kunstig intelligens (AI), fjernkommunikasjon og den økende etterspørselen etter kortere kunde-ledetider, forventes dette å eksplodere i de kommende årene, sier Fredmark. Tilsvarende forventes veksten av automatiserte pakkesentraler å øke spektakulært. Den raske utviklingen av e-handel har bidratt til å skape høyt automatiserte sentraler med transportbånd, sorteringssvitsjer og mye annet utstyr som krever effektive og intelligente kraftforsyningsløsninger som kan arbeide i krevende miljøer.

Designere og operatører av slike pakkesentraler står overfor flere utfordringer ved å skulle håndtere et stort utvalg og typer av utstyr. Dette krever ikke bare høykvalitets kraftforsyninger med høy ytelse, men evnen til å operere i tøffe miljøer med en kompleks blanding av mekaniske, termiske og elektriske begrensninger.

– Designet for å møte slike krevende krav med innebygd høy Ingress Protection (IP) for tøffe miljøer, er Powerbox trefase ENI250A ikke bare en robust og effektiv kraftløsning, men en mekanisk rekonfigurerbar plattform som kan passe til forskjellige formfaktorer eller til og med direkte integrert i DC motorer, sier Fredmark. – Utstyrt med en mikrokontroller, kan funksjoner som peak effekt, strømbegrensning, beskyttelsesmodus og –oppførsel m.fl. enkelt settes etter kundens spesifikke behov, noe som forkorter tidsbruk til drift og oppgraderinger av transportbånd, fremholder han.

Rettet mot 24VDC-motorer, kan 250W ENI250A24 levere 480W peak effekt i ett sekund, tåle høye kapasitive laster og håndtere energigjenvinning når en DC-motor retarderes eller stopper. Denne funksjonen er svært viktig for energibesparelser og for å øke levetiden til utstyret. For større effekt eller redundans, kan ENI250A24 rett og slett parallellkoples. Enheten har et driftstemperaturområde fra -25 til +70 grader Celsius.

Andre utgangsspenninger er tilgjengelig på forespørsel for å drive 36V, 48V DC motorer, samt tilpassede spenninger.

ENI250A24 inkluderer mykstart, overstrøm-, overspenning- og temperaturbeskyttelse. En LED-indikator informerer om statusen til strømforsyningen og et DC-OK-signal og ekstern tilbakestilling sørger for enkel integrering i styringssystemet for transportbåndet. Den er designet med Powerbox’ pålitelige kraftplattformkonsept og bruker en aktiv strømfaktorkorrigering (PFC) i kombinasjon med en høyeffektiv og kompakt LLC-topologi.