Skal sikre åpen standard for AI-akseleratorer - Elektronikknett
AI-kunstig-intelligens

Skal sikre åpen standard for AI-akseleratorer

Baidu, Facebook og Microsoft jobber sammen for å definere OCP Accelerator Module-spesifikasjonen.

I forrige uke, under Open Compute Project (OCP) 2019 Global Summit annonserte den kinesiske datasenterkjempen Baidu Inc. et nytt samarbeid med Facebook og Microsoft for å definere OCP Accelerator Module-spesifikasjonen (OAM). Hensikten er å øke spredningen av akseleratorer for kunstig intelligens (AI), som igjen skal gi fordeler i forbindelse med utvikling av AI.

OAM-spesifikasjonen som forventes å forkorte utviklingen av AI-akseleratorer og øke antall brukere i stor skala, ledes av Baidu, Facebook og Microsoft, og støttes av ledende internettbedrifter, ledende AI-akseleratorutviklere, oppstartsbedrifter, samt ODM/OEM.

Den hurtige veksten innen AI skaper nærmest en eksplosjon av nye typer maskinvareakseleratorer for maskinlæring og dyp læring. Manglende interoperabilitet mellom AI-akseleratorer har ført til langsommere utvikling. Derfor mener OCP at det er økt etterspørsel etter en åpen AI-akseleratorarkitektur som OAM.

Under strategien om å styrke det mobile fundamentet og ledelse innen AI, har Baidu bygget et AI-økosystem, med akselerert produktbygging og kommersialisering. Siden den første utgivelsen i 2016 har Baidu lansert 3 generasjoner av X-MAN, grunnlaget for Baidus AI-infrastruktur. X-MAN er designet med konsepter som maskinvare disaggregering, ressursbinding, væskekjøling, maskinvaremodularisering og fleksible topologier med enhetlig arkitektur.

OCP ble etablert i 2011 av Facebook og lansert sammen med Intel, Rackspace, Goldman Sachs og Andy Bechtolsheim. For tiden deltar nesten 200 ledende selskaper innen Internett, programvare og maskinvareindustri, inkludert Facebook, Google, Microsoft, Intel, AMD og Cumulus Networks aktivt i fellesskapet.

Kommentarer