Ny sertifisering til kryptoverktøy

Express Logics X-Ware IoT-plattforms krypto-bibliotek har nå fått FIPS 140-2 sertifisering. Kan bidra til å sikre statlige-, finansielle- og helsedata.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Express Logic melder i dag at de, takket være samarbeid med en av verdens ledende sikkerhetslaber, atsec information security, har oppnådd en ny sertifisering for sitt industrielle X-Ware IoT plattform NetX Crypto bibliotek; nærmere bestemt Federal Information Processing Standards (FIPS) 140-2 kryptografisk sertifisering.

Sertifiseringsmyndigheten for dette, National Institute of Standards and Technology (NIST), utstedte FIPS 140 serien med publikasjoner i Mai 2001 for tilpasse kravene og standardene for kryptografimoduler som inkluderer både maskinvare- og programvarekomponenter.

Express Logic har tidlig startet satsingen på sikkerhet innen IoT-markedet, med sin industrielle tilnærming, inkludert forhåndssertifisering i henhold til SIL 4 og ASIL D sikkerhetsstandarder og EAL4+ sikkerhetssertifisering for X-Ware IoT Secure Connectivity (SC), TLS/DTLS, og IPsec sikkerhetsprotokoller og standarder.  

X-Ware IoT Platform som er basert på det populære sanntidsoperativsystemet (RTOS) ThreadX, med over 6,2 milliarder implementeringer, er mer enn bare et RTOS med kommunikasjonsmuligheter. Foruten ThreadX RTOS og NetX Duo, inkluderer X-Ware IoT Platform det trygghetssertifiserte, innvevde FileX FAT-32/exFAT filsystem, GUIX GUI utviklings- og innvevde kjøretidsrammeverk, og USBX innvevd vert/enhet USB stakk. 

Dette skal gjøre utviklere av innvevde produkter i stand til å dra nytte av hele X-Ware IoT plattformløsningen for å utvikle IoT-applikasjoner som trenger å kunne gjøre mer enn bare å kommunisere med andre enheter og/eller nettverk.

Powered by Labrador CMS