Møt astronaut på elektronikkmesse

Det er nettopp blitt kjent at den danske astronauten Andreas Mogensen vil "drysse stjernestøv" over de besøkende på fagmessen EOT – Electronics of Tomorrow.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Messen med over 100 utstillere, hvorav fire norske, åpner dørene den 7. mai i Herning i Danmark. I tillegg kommer 18 lovende oppstartsbedrifter.

Alle besøkende med interesse for elektronikk- og teknologibransjen vil på fagmessen EOT – Electronics of Tomorrow bli møtt av et vell av teknologiske produkter, virksomheter og kunnskap når messen åpner dørene den 7.–9. mai i MCH Messecenter Herning. I tillegg får de en gratis mulighet til å høre den danske astronauten Andreas Mogensen fortelle om den teknologiske utviklingen i rommet. Andreas Mogensen var Danmarks første mann i rommet, da han i september 2015 tilbragte ti dager om bord i den internasjonale romstasjonen ISS. Hans deltakelse på EOT er et stort scoop for arrangørene.

– Vi er selvsagt utrolig stolte og beæret over at Electronics of Tomorrow kan tiltrekke seg en kapasitet som Andreas Mogensen. Vi håper at mange fagfolk i elektronikk- og teknologibransjen vil komme og høre ham, sier Mona Jakobsen, prosjektleder for EOT – Electronics of Tomorrow.

Andreas Mogensen går på scenen på messens første dag, 7. mai kl. 12.00, hvor han vil gi sitt syn på romindustrien akkurat nå og fremtidige perspektiver. Herunder også hvilken betydning romforskning og romindustrien har for den teknologiske utviklingen. I tillegg tilbyr konferanseprogrammet 45 spennende talere fra inn- og utland.

Teknologisk spydspiss

På messen kan man blant annet møte den danske organisasjonen CenSec, som representerer små og mellomstore danske virksomheter som er eller har ønske om å bli leverandører til forsvars-, rom- og sikkerhetsindustrien i et spesifikt innovasjonsområde. Her kan man blant annet oppleve demosatellitter fra GomSpace, eye-tracking-briller fra Force Technology, Honey Pot-overvåkingssystemet fra SecuriOT, WINGMAN drone-detektor, PITBULL drone jammer fra MyDefence samt 3D-printede komponenter til radiofrekvensområdet, RF-over-fiber-system, fiberoptisk switch, ASIM-computer og røntgendetektor.

- Teknologiene som utvikles og arbeides med i forsvars-, rom- og sikkerhetsindustrien, er spydspissen av det ypperste som moderne elektronikk skal kunne i forhold til kompleksitet og krav. Disse industriene arbeider med oppdragskritiske komponenter som kan forårsake feil på f.eks. satellitter eller i verste fall tap av menneskeliv. Derfor er det i disse industriene at utviklingen går raskest, og derfor er det dem andre områder kan la seg inspirere av, forklarer Charlotte Lynge Dalqvist, business development manager hos CenSec.

Det er gratis å oppleve Andreas Mogensen, de øvrige 45 talerne og 100+ utstillere. Skriv ut fribillett her: https://www.eot.dk/besoeg/print-fribillet

Powered by Labrador CMS