Enklere design av maskinsyn - Elektronikknett
Sony XCG-CP510-Fig1-camera

Enklere design av maskinsyn

Polarisert kameramodul med programvareutviklingssett (SDK) skal kunne forenkle utvikling av maskinsynapplikasjoner.

Sony Europe’s Image Sensing Solutions' XCG-CP510, det første i en ny kategori av plariserte maskinsynkamera, er nå tilgjengelig i volumkvanta.  

Sony XCG-CP510 image002 IMX250MZR er en 2/3-type Pregius GS CMOS sensor og benytter fire forskjellig vinklede polariseringsfiltre, med hver piksel polarisert for enten 90, 45, 135 eller 0 grader. Deretter skapes en firepiksel (2 x 2) beregningsenhet for å fange opp lys i fire plan.

Modulen skal være industriens første polariserte kamera som kommer med et programvareutviklingssett, som også inkluderer et utvalg av referanseapplikasjoner.

Ifølge sony Europe vil dette kunne kutte utviklingstid og –kostnader betraktelig for systemintagratorer som lager applikasjoner med bruk av polariserte moduler.

XCG-CP510, og den nye kategorien, er basert på Sonys nyutviklede IMX250MZR global lukker CMOS sensor, som benytter monokrome firedoble polariserte filtre til å fange polarisert lys i fire plan.

For å hente ut det best mulige bildet fra sensoren, er designet av XCG-CP510 modulen optimalisert av selskapets industrikameradesignere, og gir 5.1 MP polariserte sort-/hvittbilder med 23 fps (rammer i sekundet, overført via et GigE grensesnitt.

Brukerscenarier som kan dra nytte av den nye kamerakategorien inkluderer stressinspeksjon, kontrastforbedring, ripedeteksjon og objektdeteksjon./fjerning/-forbedring, alt fra én bildeinnhenting. Sony retter seg mot et bredt spekter av produksjonsapplikasjoner – fra glassinspeksjon til elektronikk – så vel som transport- og sikkerhetssektorene.