Deltar i «fossilfritt Sverige» - Elektronikknett
technology-sunlight-building-skyscraper

Deltar i «fossilfritt Sverige»

Sverige ønsker å være fossilfritt innen 2045 – konsulentselskaper innen digitalisering går sammen med et felles initiativ for å styrke prosessen.

I forkant av FN’s klimamøte i Paris 2015 lanserte den svenske regjeringen initiativet «Fossilfritt Sverige» med en ambisjon om å bli en av verdens første fossilfrie velferdsland.

I denne anledning har en rekke konsulentselskaper gått sammen og levert inn et forslag til hvordan konsulentselskaper, som aktører innen digitalisering, kan bidra til å fremskynde utviklingen mot et fossilfritt Sverige. Data Respons kan fortelle at deres datterselskap i Sverige, Sylog Sverige AB deltar i dette initiativet.

– Vi har som mål å hjelpe våre kunder med å oppdage nye muligheter samt utvikle løsninger som kan forbedre ressursutnyttelsen, redusere klimautslippene samt bruken av fossilt brennstoff. For å få til dette må vi gjøre våre spesialister kjent med hvilke bærekraftsmuligheter digitalisering bringer og samtidig sikre for at denne kunnskapen formidles og implementeres i produktene til våre kunder, sier Johan Jacobsson, daglig leder i Sylog Sverige AB.

– I Data Respons mener vi at utvikling av ny teknologi er en viktig drivkraft for en bærekraftig verden. Det er gjennom teknologi og innovasjon vi kan utgjøre en forskjell. Vi har derfor en målsetning om at vi hvert år skal gjennomføre minst femti bærekraftige teknologiprosjekter, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

Kommentarer