Deltar i «fossilfritt Sverige»

Sverige ønsker å være fossilfritt innen 2045 – konsulentselskaper innen digitalisering går sammen med et felles initiativ for å styrke prosessen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I forkant av FN’s klimamøte i Paris 2015 lanserte den svenske regjeringen initiativet «Fossilfritt Sverige» med en ambisjon om å bli en av verdens første fossilfrie velferdsland.

Initiativet Fossilfritt Sverige ble startet av den svenske regjeringen før det internasjonale klimatoppmøtet i Paris i 2015. Hensikten er å legge forholdene til rette for å nå målet om et fossilfritt Sverige i 2045 gjennom dialog og samarbeid med næringslivet og offentlige aktører som kommuner og fylkeskommuner.

Mer enn 350 aktører har i dag sluttet seg til initiativet og dermed forpliktet seg til å bidra til å redusere avhengigheten av fossile brensler. Som en del av arbeidet må ulike bransjer i næringslivet hver for seg lage en handlingsplan med forslag til hvordan de kan bidra til å nå målet. For eksempel arbeider dagligvarehandelen med at all matemballasje skal være resirkulerbar i 2022.

I denne anledning har en rekke konsulentselskaper gått sammen og levert inn et forslag til hvordan konsulentselskaper, som aktører innen digitalisering, kan bidra til å fremskynde utviklingen mot et fossilfritt Sverige. Data Respons kan fortelle at deres datterselskap i Sverige, Sylog Sverige AB deltar i dette initiativet.

– Vi har som mål å hjelpe våre kunder med å oppdage nye muligheter samt utvikle løsninger som kan forbedre ressursutnyttelsen, redusere klimautslippene samt bruken av fossilt brennstoff. For å få til dette må vi gjøre våre spesialister kjent med hvilke bærekraftsmuligheter digitalisering bringer og samtidig sikre for at denne kunnskapen formidles og implementeres i produktene til våre kunder, sier Johan Jacobsson, daglig leder i Sylog Sverige AB.

– I Data Respons mener vi at utvikling av ny teknologi er en viktig drivkraft for en bærekraftig verden. Det er gjennom teknologi og innovasjon vi kan utgjøre en forskjell. Vi har derfor en målsetning om at vi hvert år skal gjennomføre minst femti bærekraftige teknologiprosjekter, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

Powered by Labrador CMS