Antennemodul med stråleforming - Elektronikknett
LBKA0ZZ1NH-RF-antenna-module-MUR466

Antennemodul med stråleforming

En ny RF antennemodul benytter optimalisert stråleforming, tiltenkt neste generasjon høyhastighets trådløse nettverk.

Murata har avdekket en antennemodul med høy gain som skal ivareta kommunikasjon opp til 4,62 Gbps.

Den nye millimeter-bølge RF-antennemodulen vil ifølge selskapet bidra til utvikling av neste generasjon trådløse nettverk der man anvender 60 GHz frekvensen, gjennom støtte for millimeterbølge LAN-standarden IEEE802.11ad.

Behovet øker for raskere internettkommunikasjon i takt med økningen i båndbreddebehov for internettinnhold som ultrahøy oppløsning (HD, 4K) video, augmentert virkelighet (AR), og virtuell virkelighet (VR). I tillegg krever installasjon av kablede nettverk over store områder enorme mengder kabler og arbeidsinnsats, og kostnadene ved å installere og vedlikeholde denne infrastrukturen er også betydelige. 

Den nye modulen med betegnelsen LBKA0ZZ1NH-317 forventes å bli anvendt i et stort spekter av applikasjoner, slik som for kommunikasjon mellom mobilbasestasjoner, inkludert neste generasjon 5G mobilkommunikasjon, for kommunikasjon mellom Wi-Fi hotspots, og for bruk i trådløse kommunikasjonsnettverk i smartbyer.

Optimalisert antennestråleforming er realisert gjennom bruk av et egenutviklet lavtemperatur ”co-fired ceramics” (LTCC) kretskort, i stand til å gjøre bruk av presis kommunikasjon i 60 GHz båndet. Modulen har videre høy gain på 37,5 dBm typisk EIRP med CW signal og mettet effekt.

Kommentarer