Antennemodul med stråleforming

En ny RF antennemodul benytter optimalisert stråleforming, tiltenkt neste generasjon høyhastighets trådløse nettverk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Murata har avdekket en antennemodul med høy gain som skal ivareta kommunikasjon opp til 4,62 Gbps.

Den nye millimeter-bølge RF-antennemodulen vil ifølge selskapet bidra til utvikling av neste generasjon trådløse nettverk der man anvender 60 GHz frekvensen, gjennom støtte for millimeterbølge LAN-standarden IEEE802.11ad.

Behovet øker for raskere internettkommunikasjon i takt med økningen i båndbreddebehov for internettinnhold som ultrahøy oppløsning (HD, 4K) video, augmentert virkelighet (AR), og virtuell virkelighet (VR). I tillegg krever installasjon av kablede nettverk over store områder enorme mengder kabler og arbeidsinnsats, og kostnadene ved å installere og vedlikeholde denne infrastrukturen er også betydelige. 

Den nye modulen med betegnelsen LBKA0ZZ1NH-317 forventes å bli anvendt i et stort spekter av applikasjoner, slik som for kommunikasjon mellom mobilbasestasjoner, inkludert neste generasjon 5G mobilkommunikasjon, for kommunikasjon mellom Wi-Fi hotspots, og for bruk i trådløse kommunikasjonsnettverk i smartbyer.

Optimalisert antennestråleforming er realisert gjennom bruk av et egenutviklet lavtemperatur ”co-fired ceramics” (LTCC) kretskort, i stand til å gjøre bruk av presis kommunikasjon i 60 GHz båndet. Modulen har videre høy gain på 37,5 dBm typisk EIRP med CW signal og mettet effekt.

Powered by Labrador CMS