Advarsel fra IPC om mikroavia - Elektronikknett
HDI_PCB
Illustrasjon: NCAB Group

Advarsel fra IPC om mikroavia

Siden mikrovia mellom ledere i kretskortlagrene får mindre dimensjoner, fører de også til pålitelighetsproblemer. Advarselen kommer fra industriorganisasjonen IPC.

En rekke medlemsbedrifter har varslet IPC om at de har oppdaget problemer i mer avanserte kretskort. Dette er mikroviaer som har bestått den normale kontrollen i henhold til IPC-6010, Printed Board Qualification and Performance Specifications.

Mikrovia er normalt mindre enn 0,15 mm i diameter laserbores før plettering.

Til tross for kontrollen har det oppstått problemer etter at kortene har blitt montert og kjørt i loddeovnen. Mange av problemene oppdages ikke ved romtemperatur, men oppstår kun under drift når temperaturen stiger, heter det.

Noen av problemene ble oppdaget under ICT-testing, men det rapporteres også at feilene ble oppdaget først etter at kortene ble installert hos kunden.

IPC jobber nå med å utvikle en ny testmetode som kan erstatte tverrsnittene som idag vises gjennom et mikroskop. Det handler om ytelsesbaserte tester der man utsetter kortene for temperatursykluser og temperatursjokk, og deretter måler impedansen over mikroviaene.

Kommentarer