1300W omformer i kvartbrikkeformat - Elektronikknett
FLEX-BMR490

1300W omformer i kvartbrikkeformat

BMR490 fra Flex Power Modules, er en ikke-isolert digital IBC (Intermediate Bus Converter) DC-DC-omformer med en utgangseffekt på 1300W i formatet quarter-brick, eller kvartbrikke.

Under utvikling av omformeren har Flex Power Modules registrert mer enn 10 patenter, noe som delvis har ført til betydelige forbedringer innen termisk styring. I den sammenheng har produksjonen også blitt forbedret, med bunnplaten skrudd direkte til omformerens kretskort. Sammen fører disse tiltakene til en økning av brukseffekt fra BMR490 på over 20% sammenlignet med tilsvarende moduler i utvidede temperaturområder, heter det fra produsenten.

BMR490 har et digitalt grensesnitt som er fullt kompatibelt med PMBus 1.3, noe som gjør det enkelt å rekonfigurere. Omformeren kan konfigureres ved hjelp av Flex Power Designer-programvaren, som gir detaljerte simuleringer, inkludert termisk modellering.

Effektiviteten er på typisk 97,3%, ved 53V inngang og halvlast. Dette har blitt oppnådd delvis på grunn av Hybrid Ratio Regulation (HRR), som gjør at omformeren kan bytte sømløst mellom konvensjonelle fast ratio eller faste utgangskonverteringsmoduser, avhengig av inngangsspenning og utgangseffekt.

Omformeren er rettet mot en rekke høyeffektapplikasjoner, inkludert datasentre, høyhastighets skynettverk, høyytelses databehandling, høykapasitets lagring og optisk nettverk.

Innspenningsområdet er 40V til 60V, med en utgangsspenning på 12V og utgangsstrøm på opptil 145A. Inngang til utgang er ikke-isolert. BMR490 leveres i en industristandard lavprofil kvartbrikke-pakke, med målene 58,4 x 36,8 x 14,5 mm.

BMR490 vil være tilgjengelig i OEM-volum fra april 2019.

Kommentarer