Verdenspremiere fra Jotron - Elektronikknett
Jotron-launches-Tron-TR30-AIR
Salgsjef Maritim, Vegar Ek Pettersen, med Tron TR30 AIR som skal lanseres på Nor-Shipping. (foto: Jotron)

Verdenspremiere fra Jotron

Jotron vil ha en verdenspremiere på Nor-Shipping som arrangeres neste uke. Det gjelder en nyskapende VHF AM håndholdt nødradio, Tron TR30 Air.

Etter et omfattende utviklingsprogram, har Jotron utviklet og produsert verdens eneste VHF AM håndholdte nødradio. Denne er designet og godkjent i henhold til IMO MSC.80 (70). Tron TR30 AIR er også i samsvar med SOLAS 74 reg. IV/7 og er en obligatorisk sikkerhetsnødradio på ethvert SOLAS (Safety Of Life At Sea) passasjer-, MODU (mobile offshore drilling unit)- og Polar-klassifisert fartøy.

Nødradioen leveres med et forseglet nødbatteri, testbatteri, håndrem og holder for radio og batteri. Det robuste designet overholder typiske maritime krav. Ekstra fordeler er at den flyter med batteri. En støyreduserende mikrofon filtrerer bakgrunnsstøy og inneholder en kraftig høyttaler. Denne kombinasjonen gir tydeligere kommunikasjon med flysøk og redningstjenester i ekstreme miljøer.

Tron TR30 AIR-håndsettet kan brukes med flere vanntette høyttaler-mikrofontilbehør for håndfri bruk under støyende operasjoner, heter det i en melding fra selskapet.

Produktlansering finner sted den 4. juni på Nor-Shipping (ekstern lenke)

Kommentarer