Unngår parasittiske i brikkesubstrat - Elektronikknett
X-Fab_SubstrateXtractor-web

Unngår parasittiske i brikkesubstrat

X-Fab tilbyr nå et verktøy for å analysere substratkoplinger, med tanke på å unngå uønskede parasittiske effekter i mikset-signal halvlederbrikker.

Den europeiske halvlederprodusenten X-FAB Silicon Foundries SE lanserer nå et verktøy kalt SubstrateXtractor.

X-Fab_SubstrateXtractor Nytt verktøy analyserer parasittiske effekter i halvledersubstrat.

Uønskede substratkoplinger kan påvirke IC-utviklingen og forårsake parasittiske effekter som kan være ødeleggende for totalytelsen, skriver selskapet i en pressemelding. Vanligvis må dete løses med en "prøve-og-feile"-taktikk, noe som blir tidkrevende og lite dekkende.

SubstrateXtractor er utviklet i samarbeid med den sveitsiske EDA-leverandøren PN Solutions, og er basert på deres PNAware. Dette skal være halvlederindustriens første kommersielt tilgjengelige verktøy rettet mot simulering av parasittiske substrateffekter ved store signaler.

Sammen med X-Fabs etablerte simuleringsbibliotek, skal det gjøre ingeniører i stand til å undersøke hvor potensielle kolingsproblemer kan oppstå, og gjøre de nødvendige endringer for å eliminere dem før tape-out.

Fra nå av vil denne funksjonaliteten integreres i X-Fabs prosessdesignsett (PDK) og være tilgjengelig for bruk med selskapets populære XH018 høyspennings 0,18µm mikset-signal CMOS-prosess. En versjon for kraftadministrasjonsprosessen XP018 er på vei.

For øvrig vil det holdes et webinar om det nye verktøyet 22. og 23. mai. Informasjon og påmelding her

Kommentarer