Sikrer tidsoverføring i nettverk - Elektronikknett
Microchip TimeProvider

Sikrer tidsoverføring i nettverk

Utvider tid- og synkroniseringsportefølje for bærenettet – skal løse utfordringer med nettverksimplementering.

Microchip lanserer, via sitt datterselskap Microsemi, utvidelser av sin Precision Time Protocol (PTP) PackeTime portefølje, inkludert TimeProvider 4100 Release 2.0. Utvidelsene ivaretar løsninger for en av de største utfordringene ved implementering av 5G nettverk, knyttet til synkronisering av høyere volumer av enda mer tettpakkede basestasjoner. En annen utfordring er å holde tjenestene i drift gjennom utfall av Global Navigation Satellite System (GNSS) på grunn av sårbarheter som jamming, spoofing eller tap av signal. Denne TimeProvider lanseringen tilfører støtte for 10 Gigabit Ethernet (GE), et Boundary Clock driftsmodus som kan senke driftskostnadene, samt andre oppdateringer som kan forbedre hvordan timingflyten distribueres fra flere kilder til et nettverks basestasjon og andre endepunkter. 

TimeProvider 4100 2.0 er sammen med sin 10 GE ekspansjonsmodul valgt av SK Telecom i Sør-Korea til deres verdensledende leveranser av 5G-tjenester i byen Seoul og i Chungcheong-provinsen, opplyser produsenten.

Utvidelsen av TimeProvider 4100’s Gateway Clock driftsmodus med Microchips High-Performance Boundary Clock (HP-BC) driftsmodus gjør den i stand til å støtte de nyeste, høynøyaktige ITU-T Class C & D boundary clock standarder. Disse standardene dikterer ekstremt nøyaktig tidsoverføring via optiske nettverk, slik at operatørene kan benytte Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM) teknologi fremfor dedikerte fibre. Release 2.0 imøtekommer eskalerende krav til båndbredde i neste generasjon nettverksenheter, gjennom en ekstra ekspansjonsmodul som ivaretar 10 GE grensesnitt. Utvidete overvåkingsfunksjoner gjør tjenestetilbyderne i stand til å forstå hvordan tid- og fase-ytelse påvirkes av nettverkselementer. PTP klientkapasitet er blitt økt til 790, for å sikre den skalerbarheten som er kritisk for implementeringer i aggregeringslagene i mobilnettverk og nye DOCSIS 3.1 Remote-PHY kabelarkitekturer.

For tjenestetilbydere som trenger å implementere mer kompakte PTP 1588 v2 Grandmasters for færre basestasjoner nærmere nettverkskanten, introduserer Microchip også Release 3.0 av sin Integrated GNSS Master (IGM) familie. IGM 3.0 kombinerer en IEEE-1588v2 PTP Grandmaster med en GNSS mottager og antenne, for å kunne forenkle innendørs og utendørs installasjoner.

Hver av de tre IGM 3.0 nyhetene leverer presis tid og fase, så vel som nye egenskaper, muliggjort gjennom IGM Plus maskinvaremodeller med forbedrete oscillatorer og GNSS mottakere. De nye oscillatoropsjonene utvider den tidsbevarende holdover-ytelsen, mens den forbedrete mottakeren øker farten på mottak av satellittsignaler, og forbedrer sikkerheten ved å ha tilgang på flere GNSS konstellasjoner samtidig. Oppgraderingsopsjonen for mottageren støtter GPS, Galileo (Europa), QZSS (Japan) og GLONASS, og er Beidou-klar. IGM 3.0 programvare inkluderer høyere PTP kapasitet for 60 klienter i tillegg til IPv6 støtte for trafikk-og administrasjonsflyt.

Både TimeProvider 4100 Release 2.0 og IGM Release 3.0 administreres med TimePictra, en sentralisert og enhetlig administrasjonsplattform for selskapets familie med nøyaktige timingsystemer.