– I Norge er vi ledende på alle maritime industrier, og vi har en holistisk tilnærming til havet. I det offentlige og i næringen snakker vi alltid om hele havrommet. Det er noe unikt norsk – vi er flinke til å tenke på tvers av siloer, sier Nor-Shipping-direktør Per Martin Tanggaard. Illustrasjon: Nor-Shipping

Nye industrimuligheter i havet

4. – 7. juni er det duket for en ny omgang med Nor-Shipping på Lillestrøm. Men tema er mye mer enn skip.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Nor-Shipping gjennomgår en stille, men viktig endring. Nå fremheves "løsninger for havet", ikke bare skip. – Shipping forblir kjernen, men vi skal vise og støtte opp om hele den maritime industrien, og omfavne nye muligheter i havet, uttaler Nor-Shipping-direktør Per Martin Tanggaard.

Nor-Shipping-direktør Per Martin Tanggaard.Bærekraftige løsninger for havet er et stikkord. Da trengs det nye idéer. Og nettopp de som aldri har satt sine ben på en båt eller sett på en skipstegning har en viktig rolle å spille. – Løsningene kommer ofte fra folk som ikke vet hvordan man bygger et skip, sier Tanggaard i et innlegg på nor-shipping.com.

Nor-Shipping-direktør Per Martin Tanggaard.

For å få de mest kreative hodene med de beste ideene inn i shipping, arrangerer Nor-Shipping også minifestivalen Ocean Now i Oslo. Det er en mindre, mer uformell affære spesielt rettet mot unge, innovative talenter. – Det er et veldig spennende prosjekt, hvor vi prøver å integrere nye krefter med eksisterende aktører, og få opp nyte ideer og løsninger som kan inspirere bransjen, sier han.

Ocean Now arrangeres 5.-6. juni i samarbeid med Katapult Ocean, som er hovedansvarlig for innholdet. Ocean Now satser på et bredt spekter av aktiviteter: foredrag, workshops, pitcher, konkurranser, caser og underholdning.

Powered by Labrador CMS