Leverer verktøy for RISC-V - Elektronikknett
IARSystems_EW_RISC-V

Leverer verktøy for RISC-V

IAR Systems har lansert utviklingsverktøy for RISC-V med C/C++ kompilator og debugger.

IAR Embedded Workbench for RISC-V skal i følge selskapet gi store forbedringer i kodetetthet, det vil si at kode som genereres er betydelig mindre sammenlignet med kode generert av andre tilgjengelige verktøy.

For å sikre kodekvalitet inkluderer verktøykjeden IAR C/C++ kompilator for RISC-V, og C-STAT for integrert statisk kodeanalyse. C-STAT kan bidra til å overholde spesifikke standarder som MISRA C: 2004, MISRA C++: 2008 og MISRA C: 2012, samt oppdage feil og sikkerhetsproblemer som er definert av «Common Weakness Enumeration» (CWE), et delsett av CERT C/C++.

Debuggeren C-SPY gir kontroll over applikasjonen i sanntid, og simulatoren gir full feilsøking, selv uten tilgang til maskinvaren. For debugging i i selve kretsen, leverer IAR Systems proben I-jet.

RISC-V er en gratis og åpen instruksjonssettarkitektur (ISA) basert på grunnleggende prinsipper i «Reduced Instruction Set Computing» (RISC) .

Den første versjonen av IAR Embedded Workbench for RISC-V gir støtte for RV32 32-bit RISC-V-kjerner og utvidelser. Fremtidige utgivelser vil inneholde 64-bits støtte og støtte for den mindre RV32E basis instruksjonssett, samt funksjonell sikkerhetssertifisering og sikkerhetsløsninger.

Kommentarer