Kompakt kraft - Elektronikknett
TDK-lambda-PFH500F

Kompakt kraft

Japanske TDK-Lambda lanserer PFH500-28 – en familie av effektive AC/DC-moduler på 504W. De leveres i et kompakt format og oppnår en effektivitet på opptil 92 prosent.

Ved inngangen håndterer de nye modulene AC spenninger fra 85 V til 265 V, mens de leverer 18 A ved 28 V. Via trimmeporten på PMBus-grensesnittet – som er en industristandard – kan utgangsspenningen justeres mellom 22,4 og 33,6 V. Videre planer er at de også vil lansere tilleggsmoduler med alternative utgangsspenninger.

Via PMBus er det også mulig å justere utgangsspenning og feilhåndteringsnivåer som overstrøm, overspenning og temperaturgrense. På samme måte kan statusen til en modul leses tilbake til systemet.

Designet passer inn i en kapsel med en overflate på 101,6 × 61 mm og en høyde på 13,5 mm. De leveres med en baseplate for kablet kjøling.

Ifølge TDK har selskapet brukt den nyeste teknologien i designarbeidet. Dette inkluderer for eksempel GaN-kretser og korreksjon av effektfaktoren med digital styring. På samme måte har en digitalisolator erstattet den tradisjonelle optokopleren, som sies å gi bedre stabilitet og pålitelighet på lang sikt.

PFH500F er utformet som COTS-moduler (Commercial-Off-The-Shelf) og passer typisk inn i LED-skilt, kommunikasjons-, test- og måleutstyr.

Isolasjonen er 3000 Vac mellom inngang og utgang, 2.500 Vac mellom inngang og kapsling og 1500 Vdc mellom utgang og kapsling. De oppfyller også sikkerhetsstandarden IEC/EN/UL60950-1.

Kommentarer