Kitron får samlekontrakt fra Harris - Elektronikknett
F-35_LightningII
F-35 Lightning II er et neste generasjons kampfly, som kombinerer avansert stealth-egenskaper med et jagerflys fart og manøvreringsegenskaper, avanserte oppdragssystemer, fullintegrert sensorinformasjon, nettverksbaserte operasjoner og ledende levetidsunderstøttelse.

Kitron får samlekontrakt fra Harris

En riktig storkontrakt er tildelt Kitron for produksjon av bakplansammenstilling for jagerflyet F-35. Potensiell verdi er 18 millioner dollar. Kitron blir også største internasjonale leverandør gjennom denne ordren.

Kitron er tildelt en kontrakt fra Harris for produksjon av Integrated Backplane Assembly (IBA) for F-35. Kontrakten dekker et såkalt «Economic Order Quantity»-kjøp for produksjonsseriene 12 til 14. Den potensielle verdien av kontrakten er 18 millioner dollar, eller drøye 157 millioner kroner (dagens kurs).

IBA er en avansert og kompleks elektronikkmodul, og leveranser starter i år og fortsetter gjennom 2021.

– Med denne «Economic Order Quantity»-underleveransen har Kitron blitt den største internasjonale leverandøren for Harris Corporation. Dette er en prestasjon for en liten leverandør fra Norge, noe som gjør meg stolt, sier Hans Petter Thomassen, administrerende direktør i Kitron Norway.

Norge er et av de internasjonale partnerlandene som deltar i F-35-programmet. Under produksjonslisensavtalen mellom Kitron og Harris vil Kitron produsere, teste, vedlikeholde og reparere IBA i F-35.

Kommentarer