Industriens første Ethernet PHY i terabit-klassen

Microchip melder at datterselskapet Microsemi er først ute med Ethernet PHY i terabit-klassen. Stikkord er 400 GbE og FlexE-forbindelser med høy tetthet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

META-DX1 med PHY- (Ethernet Physical-Layer) komponenter er en familie som gjør leverandører av telekommunikasjonstjenester i stand til å bygge ut nettverk med bruk av rutings- og svitsjeplattformer til lavere kostnader, optimaliserer båndbredde og forbedrer kapasitet, sikkerhet og fleksibilitet, heter det.

Integrert i en enkelt brikke kombinerer META-DX1-familien Ethernet-porter fra 1 Gigabit Ethernet (GbE) til 400 GbE, Flexible Ethernet (FlexE), «Media Access Control Security» (MACsec) linkkryptering og tidsstempling med nanosekund-nøyaktighet ved terabit-kapasitet.

Industrien beveger seg fra 100 Gigabit Ethernet (GbE) til 400 GbE for å kunne støtte trafikk i såkalte hyperskala datasentre. Ifølge Ciscos Global Cloud Index, vil denne trafikken firedoble seg innen 2021 med vekst innen datasenter-til-datasentertrafikk på mer enn 30 prosent kumulativ årlig vekstrate (CAGR). META-DX1 gjør det mulig å firedoble kapasiteten i linjekort, fra 3,6 terabit per sekund (Tbps) til 14,4 Tbps med 36 porter på 400 GbE hver eller 144 porter på 100 GbE, og samtidig støtte nøkkelfunksjoner tjenesteleverandørene har behov for.

Som en ytterligere differensieringsmulighet gjør den integrerte krysspunktsvitsjemuligheten det enklere for OEMer å takle overgangen fra 25 Gbps NRZ og 56 Gbps PAM-baserte arkitekturer, ved at de kan støtte ett enkelt design eller SKU for både 100 GbE (QSFP28) og 400 GbE (QSFP-DD) optikk. Ved å ivareta avansert tidsstempling med nøyaktighet på nanosekundnivå på hver eneste port, sikrer META-DX1 også at nettverksutvidelser vil kunne møte timingkravene for implementering av 5G mobilbasestasjoner.

De første medlemmene i META-DX1 familien vil gå i prøveproduksjon i tredje kvartal i 2019. Samtlige er maskinvarekompatible, og støttet av samme programvareutviklingssett (SDK).

Powered by Labrador CMS