Gjennombrudd for ”nær-øyet” skjerm - Elektronikknett
Dispelix

Gjennombrudd for ”nær-øyet” skjerm

Dispelix lanserer nå DPX 30°, en ultratynn, gjennomsiktig bølgelederskjerm for bruk i applikasjoner for augmentert virkelighet (AR). Løsningen skal være egnet for masseproduksjon.

Det finske selskapet Dispelix lanserte tirsdag DPX 30° – en gjennomsiktig ”nær-øyet” skjerm for bruk i briller og hodesett for augmentert virkelighet (AR) og mikset virkelighet (MR).

Enheten skal være verdens tynneste og letteste diffraktive bølgelederskjerm for bruk nær øyet, og skal levere fullfarge opplevelse med 30-graders synsfelt.

DPX 30 ° har et lite lyskoblingsområde, 2D exit pupilleutvidelse, en stor øyekasse og et bredt synsfelt. Kombinasjonen av disse funksjonene er designet for å muliggjøre en ny generasjon AR-briller med en ekstremt kompakt formfaktor.

Dispelix tilbyr bølgelederskjermen som enkeltkomponent eller som del av en nøkkelferdig modul som inkluderer en optisk motor, for å sette andre selskaper i stand til å utvikle sine egne AR-brilleprodukter.  

Oppramping av masseproduksjon er i gang, opplyser selskapet. Anvendelsene spenner vidt, fra bærbare informasjonsskjermer til å se på spill og video.

– Med DPX 30° har vi klart å gjøre noen ingen andre har fått til, nemlig å kombinere høy ytelse med et ultra-tynt design som også kan masseproduseres, kommenterer Antti Sunnari, CEO for Dispelix.