Europeisk batteriproduksjon nærmer seg - Elektronikknett
elbil-batteri

Europeisk batteriproduksjon nærmer seg

Planene for europeisk batteriproduksjon for elektrisk mobilitet tar form: Ifølge medierapporter ønsker regjeringer i Frankrike og Tyskland å fremme et konsortium bestående av bilprodusenten PSA og den franske batteriprodusenten Saft.

Produksjonsstedet som er under diskusjon, er et tidligere anlegg fra kjøretøyprodusenten Opel i Kaiserslautern (Tyskland), som siden har blitt overtatt av PSA.

Planene som diskuteres i de finansdepartementene i Frankrike og Tyskland, gjelder storskala og bærekraftig batteriproduksjon. Disse planene har nå blitt sendt til EU-kommisjonen. I dag, 2. mai, har finansministerne i de to landene, Bruno Le Maire og Peter Altmaier, til hensikt å samordne videre tiltak.

I november i fjor offentliggjorde den tyske regjeringen at den ville gi 1 milliard euro til finansiering av utvikling av battericelleproduksjon. Ifølge det tyske føderale finansdepartementet er målet å etablere en allianse med andre stater for å produsere battericeller av nyeste generasjon. Dette er basert på at den europeiske bilindustrien vil trenge konkurransedyktig og innovativ batteriproduksjon for å kunne holde tritt med elektrisk mobilitet i global skala.

– Egen kompetanse i denne delen av verdikjeden er avgjørende for fremtidens markedssuksess for våre selskaper, sa Peter Altmaier. Ifølge rapportene har den franske regjeringen til hensikt å støtte etableringen av dette initiativet med 700 millioner euro.

Opel ville ikke kommentere rapportene. «Groupe PSA gleder seg over tilnærming til å etablere batteriproduksjon i Europa,» heter det fra det tyske PSA-datterselskapet.

Kommentarer