E-papir med tre farger - Elektronikknett
e-paper-display-yellow-PDI025-web

E-papir med tre farger

Pervasive Displays lanserer en ny linje med kompakte e-papirskjermer – nå også med gulfarge. 

Det taiwanske selskapet Pervasive Displays (PDi) har gjort seg bemerket som en av verdens ledende på e-papirskjermer. Nå kommer de med en ny serie kompakte svart, hvitt og gule skjermer.

e-paper-display-yellow-PDI025 E-papirskjermene kan brukes i mange applikasjoner, fra varehandel til logistikk, navneskilt, bygningsinformasjon mm.

Med størrelser fra 1,54 til 4,37 tommer, gir disse skjermene ekstra fleksibilitet og muligheter for utviklerne, ettersom de kan vise bildere i gult, i tillegg til svart og hvitt.

E-papirskjermer (EPD), som er mest vanlig i e-lesere, har hatt økende popularitet på mange områder, ikke minst på grunn av svært lavt effektbehov og god lesbarhet under utfordrende lysforhold, som i direkte sollys.  

EDP brukes i økende grad innen varehandel, logistikk, byggskilting og i IoT, og gjør det mulig å benytte digital skilting der det tidligere ville ha vært upraktisk eller umulig.  

Disse skjermene med aktive matriser er tilgjengelige i størrelser på 1.54, 2.13, 2.66, 4.20 og 4.37 tommer, og inkluderer en intern timingkontroller (Tcon), som skal minimalisere mengden av programmering og periferikretser som trengs. Dette resulterer i en slank skjermformgivning, og dermed et mindre totalt fotavtrykk, eventuelt mer plass for andre komponenter. 

Skjermoppløsningen varierer fra 111 til 140 dpi, noe som sammen med spesielle drivere skal gi god bildekvalitet. Flere muligheter er forhåndsprogrammert i skjermene, slik at de kan kjøres uten å trekke ressurser fra vertskontrolleren.