Banebrytende lydbrikker - Elektronikknett
MERUS_MA120x0x_QFN-64

Banebrytende lydbrikker

Infineon lanserer et helt nytt merke innenfor lydmarkedet – Merus klasse D integrerte, flernivå forsterker-ICer.

Infineon Technologies AG lanserer i dag sitt nye merke, Merus, som skal forene den eksisterende porteføljen av flerbrikkemoduler og diskrete lydprodukter under én paraply.

Merket skal fremme selskapets strategi om at de beste forsterkerbrikkene skal produsere lyd i høyttalerne, ikke varme til omgivelsene, de skal høres, ikke sees, de skal være små og lette, og samtidig robuste og fleksible. Basert på disse prinsippene lanserer Infineon nå en ny familie med svært effektive monolittiske klasse D lydforsterkerløsninger som de mener vil drive lydkvalitet til neste nivå.

Byggeblokken for denne ytelsen er en ny teknologi; Flernivå svitsjeteknologi for klasse D lydforsterkere. Dette skal påvirke evalueringsparametrene for forsterkere positivt, for eksempel når det gjelder effektforbruk, størrelse, lyd, elektromagnetisk interferens og materialkostnader for systemet.

Som et resultat av dette er opp til fem nivåer med modulering av utgangssignalet mulig. Sammenlignet med tradisjonelle komponenter, bruyker flernivå forsterkere ekstra innebygde MOSFETs og kondensatorer for å produsere utgangssignaler med høyere signaloppløsning, dvs. høyere svitsjefrekvenser og skalerbare utgangssignalnivåer. Dette skal igjen resultere i mindre formfaktor og praktisk talt intet målbart svitsjetap i tomgangsmodus.

Den nye familien består av fire integrerte flernivå lydforsterkere, MA12040/P og MA12070/P i henholdsvis to versjoner. De kan vise til effektforbruk i 250mW området. Dermed er de egnet for bærbare batteridrevne produkter, og applikasjoner med utfordrende termiske forhold.

Tradisjonelle klasse D forsterkere er effektive kun ved de høyeste musikkvolumene, noe som resulterer i høy THD,  are only efficient at highest music volume levels resulting in high THD, noe som gjør kvaliteten mindre nyttig for praktiske implementeringer. I realistiske lydavspillingssituasjoner bruker de betydelig mer inngangseffekt (~1 W gjennomsnittlig) enn den første generasjonen Merus integrerte flernivå forsterkerkretser (~0.25 W), ifølge Infineon.

De nye kretsene støtter opp til fire kanaler, som kan konfigureres i parallell bro-tilknyttet last (PBTL), i bro-tilknyttet last (BTL) eller i enkelttrådet (SE) modus. Dermed kan en enkelt IC gi opp til 160 W peak (16 A max) på utgangen i en enkelt PBTL kanal ellerr, for eksempel, den kan settes opp som et 2.1 system med 2 x 20 W tweetere som SE kanaler og 1 x 40 W wooferhøyttaler som BTL kanal. I tillegg har produktene en avansert digital effektadministrasjonsteknikk, lav THD+N (0,003 prosent) og lave EMI-ustrålinger.

Flernivåteknologien tillater dessuten bruk uten kjølefinner eller filtre.  

Kommentarer