Varta vil produsere 100 millioner battericeller i året - Elektronikknett
Varta_knappcelle
Varta har en solid posisjon i hodetelefonmarkedet. På grunn av høy etterspørsel skal produksjonen økes kraftig. Foto: Varta AG

Varta vil produsere 100 millioner battericeller i året

Det tyske Varta AG-konsernet vil øke produksjonskapasiteten til over 80 millioner celler per år i 2020, og planleggeren en ytterligere utvidelse til godt over 100 millioner celler per år i det følgende år.

Beslutningen er en konsekvens av fortsatt høy etterspørsel i et marked som vokser med mer enn 30 prosent årlig. Denne markedsveksten er drevet av trender mot miniatyrisering av produkter, økt tilkobling og trådløse enheter.

– Vi er i starten av en enorm boom som er veldig bra for oss. Vi vokser mye raskere enn markedet, og derfor utvider vi igjen vår produksjonskapasitet. Som innovasjonsleder har vi vellykkede design-inn-prosjekter med alle ledende hodetelefonprodusenter, sier Herbert Schein, administrerende direktør i Varta AG.

Selskapet har har en sterk markedsandel i nettopp hodtelefonsegmentet med sine knappcellebatterier.

Utvidelsen krever en ekstra investering på rundt 100 millioner euro (for å produsere ytterligere 40 millioner batterier per år). Denne investeringen skal finansieres av kontantstrømmene fra drift og sannsynligvis fra en kapitalforhøyelse via investorer som, avhengig av markedsforhold, kan gjennomføres i nær fremtid.

Konsernet har som mål å oppnå en markedsandel globalt for litiumion-batterier på rundt 50 prosent i 2020. Den opprinnelige planen hadde vært å utvide produksjonskapasiteten fra rundt 50 millioner batterier i 2019 til rundt 60 millioner batterier i 2020 .

Kommentarer