Tre ganger raskere Raspberry Pi - Elektronikknett
RaspberryPi4

Tre ganger raskere Raspberry Pi

Raspberry Pi's nye og kraftigere modell er tre ganger raskere, har større minnekapasitet, forbedret grensesnitt og tilkoblingsmuligheter.

Det er distributøren Farnell som i dag lanserer den nye Raspberry Pi 4 Model B, den kraftigste Raspberry Pi-modellen til nå. Den skal gi betydelige forbedringer i prosessorhastighet, multimedieytelse, minne og tilkobling som gjør det attraktivt for brukere av generelle datamaskiner, hobbybrukere og makere, og profesjonelle utviklere som arbeider med dataintensive innebygde applikasjoner som datasyn og kunstig intelligens (AI).

– Våre undersøkelser har vist utbredt bruk av Raspberry Pi-produkter av profesjonelle ingeniører i både prototyping og kommersiell produksjon; over et bredt spekter av applikasjoner fra IoT, AI, og industriell automatisering og styring, til prediktivt vedlikehold. Med flere minnealternativer, ekte Gigabit Ethernet, USB 3.0 og økt prosessorytelse til en attraktiv pris, er den nye Raspberry Pi 4 Model B godt posisjonert for å akselerere bruken i industrielle applikasjoner, sier Hari Kalyanaraman, global sjef for enkeltkortdatamaskiner hos Farnell.

Raspberry Pi 4 Model B Computer er den første modellen som bruker en 28nm systembrikke (SoC), som blant annet betyr en betydelig økning i ytelse og energieffektivitet.

Noen spesifikasjoner:

 • Prosessor: En Quad-core ARM Cortex-A72 64-bits prosessor klokket på 1,5 GHz gjør at Raspberry Pi 4 Model B kan kjøre opptil tre ganger raskere enn forgjengeren.
 • Video og lyd: To mikro HDMI-porter støtter utgang for to skjermer ved oppløsning på opptil 4K.
 • Tilkobling:
  • Ny  USB 3.0 gir raskere overføringshastigheter til masselagringsenheter (opptil 5 Gb/s).
  • Sann Gigabit Ethernet-tilkobling leverer nettverksdatahastigheter på opptil 1 Gb/s.
  • To-bånds trådløst nettverk på 2,4 GHz og 5 GHz leverer datahastigheter på over 100 Mb/s. Modulær sertifisering gjør at kortet kan utformes til sluttprodukter med mindre kompatibilitetstesting.
 • Minne: 1GB, 2GB og 4GB LPDDR4 minnealternativer.
 • Multimedia: H.265 dekoder (4kp60), H.264 dekodr (1080p60) og H.264 kode (1080p30); OpenGL ES 3.0 grafikk; bildesensor pipeline.
 • GPIO: Standard 40-pinners GPIO-header med full bakoverkompatibilitet, og ekstra multipleksede UART, I2C og SPI-enheter.
 • SD-kortstøtte: Micro SD-kortspor for lasting av operativsystem og datalagring.
 • Strøm over Ethernet: PoE-støtte, ved hjelp av separat HAT-tilbehør.

Prisene som er oppgitt er 35 dollar for 1GB-modellen. Mer ytelse i minneintensive applikasjoner får man i modellene 2GB (45 dollar) og 4GB (55 dollar).

Raspberry Pi 4 Model B vil bli produsert fram til i hvertfall januar 2026. Samtidig er det tilgjengelig en ny kapsling og annet tilbehør inkludert strømforsyninger og mikro HDMI-kabler.

Kommentarer