Tek med nye mellomklasseskop bygget fra bunnen av - Elektronikknett
Tek-4series_front
De nye mellomklasseskopene er bygget helt fra bunnen av, en "renovasjon" som Tektronix gjerne gjør hvert tiende år.

Tek med nye mellomklasseskop bygget fra bunnen av

Tektronix lanserer i dag to mellomklasse oscilloskop som de selv mener redefinerer dette markedet. Blant annet har de den største skjermen i sin klasse.

I dag lanserer Tektronix to nye oscilloskopserier: 3 Serie MDO og 4 Serie MSO. Utviklet for et bredt spekter av applikasjoner til en overkommelig pris. Basis for de nye seriene er de ett til to år gamle MSO5 og MSO6. Men, på innsiden er alt nytt.

Helt nytt hjerte
– Med disse enhetene er jo den nye Tektronix generasjonen komplett for mellomklassen. De er basert på en helt ny kjerne, som danner basis for serien og utviklingen av denne. Kjernen byttes ca. hvert 10. år, så derfor er det ekstra stort når det settes inn «nytt friskt hjerte» i systemene. Alt er utviklet fra bunnen av, inkludert føttene de står på. Dette er en aldri så liten kuriositet. De er nemlig utviklet slik at de ikke knekker innover, selv om man bikker instrumentet fremover, sier Svein Hermansen fra Tek-distributøren Nortelco Electronics AS i en kommentar.

Størst i klassen
For å møte alle utfordringene innen utvikling, behøver utviklerne et testinstrument som kan møte utfordringene og samtidig ha stor brukervennlighet. I disse nye seriene finner man klassens største skjermer, med intuitiv berøringsfunksjon, klassens beste ytelse og avanserte analysefunksjoner, heter det i meldingen fra Tektronix.

– Tektronix er et selskap for ingeniører, av ingeniører, og vi har beholdt denne arven da vi utviklet disse nye oscilloskopene, sier Chris Witt, vice president og general manager, Time Domain Business Unit i Tektronix. – Våre team brukte hundrevis av timer for å snakke med ingeniører rundt i verden, for å teste og prototype nye finesser og design, og vi er nå stolte av å kunne tilby disse produktene til utviklere og ingeniører verden over.

Samme men forskjellig segment
3 Serie MDO, 4 Series MSO, samt 5 og 6 Seriene MSO oscilloskop har felles utseende, samme brukergrensesnitt og funksjonalitet innen hvert sitt segment. 3- og 4-seriene deler brukergrensesnitt i form av berøringsskjermer og frontpaneler. I stedet for å ta seg gjennom flere menyer for å finne funksjoner, dobbeltklikker mn med fingeren på skjermen for å se menyer og settinger i ett bilde. – Vi gjorde brukervennlighet og funksjonalitet til en topp prioritet, sånn at ingeniørene ikke behøver å bruke mye tid på å finne ut av oscilloskopets funksjoner, sier Witt.

Tek_4-series_mso Den nye 4 serien mikset signal oscilloskop (MSO).

4 Serie MSO
Nye 4 Serie MSO har en 13,3 tommer skjerm med 1920 x 1080 HD oppløsning, i følge produsenten, den største og med høyest oppløsning i sin klasse. Den tilbyr båndbredder opptil 1,5GHz på alle kanaler og benytter en 12 bit ADC, noe som også betyr størst måleoppløsning i denne klassen. Først i klassen er den også med å tilby 6 kanaler med Tektronix’ FlexChannel-teknologi, som betyr at en hvilken som helst kanal kan endres fra analog til 8 digitale kanaler, kun ved å koble til en logisk probe.

4 Serie MSO starter med en båndbredde på 200 MHz og er støttet av opsjoner som seriell dekoding og analyse, en arbitrær funksjonsgenerator og digitalt voltmeter og frekvensteller. Den nye «Spectrum View»-funksjonen har tidskorrelert analyse i frekvensdomenet med uavhengig spektrumstyring. Kraftanalysepakken kan automatisere måling på AC linje; svitsjet-, rippel- og sekvensmåling.

Opsjoner for båndbreddeoppgraderinger kan installeres på stedet. Alle modeller leverer 6,25 GS/s punkthastighet på alle analoge og digitale kanaler. Standard minnelengde er 31,25M punkter med opsjon for 62,5M punkter.

Tek_3-series_mdo 3-serien mixed domain oscilloskop (MDO).

3 Serie MDO
Med startpris rundt kr. 34.000,- eks. mva., er 3 Serie MDO ment å være det allsidige instrumentet. Den har i følge selskapet klassens største skjerm på 11,6 tommer og full HD-oppløsning. Brukergrensesnittet er som de større seriene, med tilsvarende knapper og vridere, men tar kun opp 15 cm dybde på benken.

3 Serien MDO er mer enn et oscilloskop og kan dekke et bredt område innen feilsøking og validering. Den tilbyr en spektrumanalysator på opptil 3 GHz, med egen RF-inngang og spesifikasjoner tilsvarende en frittstående analysator. Det medfører at brukeren kan feilsøke trådløse komponenter eller hurtig spore opp kilder til uønsket EMI emisjon, uten å måtte kjøpe et eget instrument for dette. 16 digitale innganger er tilgjengelig for å se på miksede signaler, gjøre seriell protokollanalyse, trigging og feilsøking, samt en opsjon for arbitrær funksjonsgenerator. DVM og frekvensteller fås gratis ved produktregistrering, får vi opplyst.

Denne serien er tilgjengelig med båndbredder som starter på 100 MHz og opp til 1 GHz. Modellene har 2,5 GS/s eller 5 GS/s punkthastighet for både analoge og digitale kanaler. Standard minnelengde er 10 M punkter. For å sikre investeringen, kan oscilloskopene oppgraderes på stedet.

Prober
Både 3 Serie MDO og 4 Serie MSO benytter probegrensesnittet TekVPI, som gir tilgang til Tektronix differensielle spenningsprober, aktive spenningsprober og strømprober, i tillegg til de nylig introduserte «power rail»-probene og optisk isolerte differensialprobene.

Kommentarer