Samarbeider om WebOS - Elektronikknett
qt-nasdaq

Samarbeider om WebOS

Qt og LG Electronics går sammen om  å tilby webOS som den mest omfattende plattformen for bilelektronikk, robotikk og smarthus.

Qt Company melder i dag om en omfattende utvidelse av det langvarige samarbeidet med LG Electronics, der Qt og LGs CTO Division lanserer et storskala samarbeid for å gjøre det åpne operativsystemet webOS til den foretrukne plattform for innvevde, smarte enheter.

Gjennom et gjennomgripende partnerskap på både forretningsmessig- og teknisk plan, skal Qt og LG kunne tilby sine kunder det mest omfattende operativsystemet for smarte enheter innen bilmarkedet, robotikk og smarthus, heter det i en pressemelding fra Qt.

– Smarte enheter har potensiale til å gi oss en utrolig brukeropplevelse hvor vi enn er – hjemme, i bilen og alle steder imellom, uttaler I.P. Park, president og CTO i LG Electronics. – Partnerskapet med Qt gjør oss i stand til å forbedre webOS dramatisk, og dermed tilby våre kunder den mest avanserte plattformen for utvikling av engasjerende produkter og tjenester, sier han. 

Ifølge de to selskapene krever de viktigste teknologitrendene de siste årene, som AI, IoT og automatisering, en ny tilnærming til brukeropplevelse (UX), og nettopp dette har vært et av de viktigste fokusområdene til Qt siden selskapet ble startet.

Selskapets historie går helt tilbake til 1995, da de to norske ingeniørene Haavard Nord og Eirik Chambe-Eng utviklet rammeverket Qt og startet selskapet Trolltech AS. Virksomheten ble senere kjøpt opp av Nokia, deretter Digia, mens Qt Group i dag er et selvstendig selskap registrert på NASDAQ Helsinki.